1. router

De top 10 beste routers van 2024

Iedereen kent het gevoel van die vervelende buffels en een trage internetverbinding. Maar dat hoeft niet meer. Onze top 10 producten bieden de beste kwaliteit routers waarmee u weer geniet van een snelle internetverbinding. Of u nu een fan bent van een grote of kleine router, in dit artikel vinden we de betere routers van vandaag. We hebben nauwkeurig de verkoopcijfers en de klantbeoordelingen bekeken om de beste routers te kiezen. Dus voor een router die gemakkelijk te configureren is, lees hier verder voor een lijst met de top 10 routers.

Nieuwe router kopen? Dit zijn de 10 beste routers 2024!

Wil je thuis, bijvoorbeeld in je thuiskantoor, van meer ergonomie verzekerd zijn? Dan lijkt de aanschaf van een nieuwe router verstandig te zijn. Met een nieuwe router creëer je simpelweg meer ergonomie. Dit merk je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan het werk dat je verricht. Indien je op een ergonomische manier werkt, werk je beter, sneller en efficiënter.

Maar, wat is nou de beste router waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste router. Kies je voor één van deze 10 varianten? Dan doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Laatst bijgewerkt: 30 jul. 2023

Wat zijn de 5 beste routers van dit moment?

Zie je de voordelen van een nieuwe router in? Dat is maar al te goed voor stellen. Met dit product creëer je op een vrij eenvoudige manier de gewenste ergonomie. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel de beste router aanschaffen. Wij raden je hiervoor de volgende 5 varianten aan. Dit vinden wij de 5 beste router van dit moment.

1. AVM FRITZ!Box 7530 AX Draadloze Router 2400 Mbps WiFi 6.

5/5

De AVM FRITZ!Box 7530 AX router met Wi-Fi 6 biedt een uiterst betrouwbare en snelle draadloze verbinding. Met de Wi-Fi 6 (Wi-Fi AX) technologie kunt u gemakkelijk meerdere 4K-streams, beeldbellen, downloaden en cloudtoepassingen tegelijkertijd gebruiken. Daarnaast heeft de FRITZ!Box 7530 AX ook een VDSL supervectoring 35b-verbinding, waardoor internetsnelheden tot wel 300 Mbps mogelijk zijn. De FRITZ!Box biedt ook Gigabit-LAN, USB en een VoIP-telefooncentrale met DECT-basisstation en aansluiting voor een analoge telefoon. De AVM FRITZ!Box 7530 AX router biedt een uitstekende prestatie met de Wi-Fi 6 technologie. Met deze technologie kunt u verschillende activiteiten tegelijkertijd uitvoeren, zoals 4K streaming, beeldbellen, downloaden en cloudtoepassingen. Met de VDSL supervectoring 35b-verbinding kunt u profiteren van snelle internetsnelheden tot wel 300 Mbps. Daarnaast heeft de FRITZ!Box ook Gigabit-LAN, USB, een VoIP-telefooncentrale met DECT-basisstation en aansluiting voor een analoge telefoon. Al deze functies maken het een perfecte router voor een thuisnetwerk.

2. AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band.

5/5

De AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band is een geavanceerd apparaat dat je kunt gebruiken voor je kabelverbinding. Het vervangt je standaard provider modem en biedt je een all-in-one apparaat voor alle verbindingen. Met een Simultaneous Dual-Band netwerk kan je router tegelijkertijd op 2 verschillende Wi-Fi netwerken opereren: 2.4 GHz en 5 GHz banden. Dit betekent dat het verkeer op je eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg zit. Daarnaast is deze router voorzien van Multi-User MIMO technologie, wat betekent dat meerdere gebruikers tegelijkertijd van snel internet kunnen profiteren. De AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band maakt dus gebruik van de nieuwste technologieën, waardoor het ideaal is voor mensen met veel smart-home apparaten. Met de geïntegreerde DOCSIS 3.1 kabelmodem en de 2,5-gigabit-LAN poort ben je verzekerd van gigabitsnelheden op je kabelverbinding, ongeacht welke kabelprovider je gebruikt. Deze router biedt je dus alles wat je nodig hebt om van een betrouwbare en snelle internetverbinding te genieten.

3. TP-Link Archer C50 Router 1200 Mbps.

5/5

De TP-Link Archer C50 router biedt je een uitstekende prestatie en een betrouwbare verbinding. Het 2.4 GHz en 5 GHz dual-band-netwerk zorgt ervoor dat je de meest intensieve netwerktaken op de snellere 5 GHz wifi-band kunt verwerken. Ook kun je het verkeer op jouw eigen- en gastnetwerk goed verdelen en zo de prestaties verbeteren. Tevens beschikt deze router over ouderlijke controle, waarmee je gemakkelijk instellen welke sites je kinderen wel- en niet kunnen bezoeken. Ook is de router gemakkelijk te configureren via de Tether app. Zo ben je binnen no-time klaar om te gaan browsen. De Tether-app is beschikbaar voor Android en iOS. Met deze router krijg je een supersnelle verbinding tot 1200 Mbps in een kleine woning. Je kunt zonder problemen meerdere toestellen verbinden en hebt tevens de mogelijkheid om het netwerk te beveiligen met een wachtwoord. Zo kun je er zeker van zijn dat je netwerk niet zomaar door anderen wordt gebruikt. De router is eenvoudig te installeren en te bedienen en biedt uitstekende prestaties. Kortom, de TP-Link Archer C50 router is de perfecte optie voor als je opzoek bent naar een goede, betrouwbare en snelle wifi-verbinding.

4. TP-Link Archer AX10 Router Wifi 6 1500 Mbps.

5/5

De router is voorzien van een robuuste bedieningsinterface, waarmee je eenvoudig je netwerkomgeving kunt instellen en beheren. Met de geïntegreerde Beamforming-technologie wordt de verbinding met alle toestellen in huis versterkt, waardoor je een betrouwbare, snelle en stabiele verbinding hebt. Daarnaast is de Archer AX10 ook voorzien van de nieuwste encryptie- en beveiligingsstandaarden, waardoor je altijd veilig kunt surfen. Bovendien geeft de Archer AX10 je de mogelijkheid om verschillende netwerkprofielen aan te maken, waardoor je eenvoudig je gastnetwerk kunt instellen voor je vrienden of familie. Ook is het mogelijk om je kinderen te beperken in hun toegang tot bepaalde websites of apps. Zo kun je met de Archer AX10 op een betrouwbare en veilige manier genieten van het internet.

5. Linksys E5400 WiFi Router Dual-Band WiFi 5 1200 Mbps Met 4 Ethernet Poorten Eenvoudige Installatie AC1200.

5/5

De Linksys E5400 WiFi Router Dual-Band WiFi 5 1200 Mbps Met 4 Ethernet Poorten Eenvoudige Installatie AC1200 biedt u een krachtig netwerk met een betrouwbare verbinding. Met deze router krijgt u een dubbelband WiFi 5 met een maximale snelheid van 1200 Mbps. De router heeft ook 4 Ethernet poorten, zodat u meerdere apparaten aan het netwerk kunt koppelen. Dankzij de eenvoudige installatie en het gebruiksvriendelijke ontwerp hoeft u zich geen zorgen te maken over ingewikkelde instellingen of technische problemen. De router biedt ook een geavanceerde beveiliging met WPA2-PSK (AES), zodat uw verbinding veilig en beveiligd blijft. U krijgt ook een gastnetwerk, zodat u gasttoegang kunt bieden aan vrienden en familieleden en tegelijkertijd uw eigen netwerk kunt beveiligen. De router is ook compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, MacOS en iOS. Het maakt ook gebruik van een app genaamd Linksys Smart Wi-Fi, die u kunt gebruiken om uw netwerk te beheren en te beveiligen. Dit maakt het instellen en beheren van uw netwerk een eitje.

De perfecte router nog niet gevonden?

Heb je de bovenstaande 5 reviews doorgenomen? Ben je echter niet volledig overtuigd van die 5 router? Dan is het een goed idee om ook onderstaande 5 reviews even door te nemen. In deze reviews bespreken wij nog eens 5 prima router. Ook deze router voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf zodoende waard.

6. ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps.

5/5

De ASUS TUF-AX3000 Gaming Router biedt een hoge prestaties voor gaming en streaming. Het biedt een Wi-Fi-snelheid tot 3000 Mbps, waarmee u onderbroken verbindingen en hoge ping tijden kunt vermijden. De router heeft ook een MU-MIMO-technologie voor betere prestaties bij drukke gebruiksomgevingen, met behulp van meerdere draadloze apparaten tegelijkertijd. Bovendien kan de ASUS TUF-AX3000 Gaming Router uw netwerk beveiligen met een reeks ingebouwde beveiligingsfuncties. Het biedt WPA3-beveiliging, waarmee u uw apparaten kunt beveiligen tegen hackers en malware. Het heeft ook een ingebouwde firewall, die ongewenste verkeer blokkeert en uw netwerk beschermt tegen aanvallen van buitenaf. Daarnaast biedt de router automatische, regelmatig bijgewerkte beveiligingshandtekeningen, zodat uw netwerk altijd beschermd blijft.

7. TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps.

5/5

De TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps is een krachtige en toegankelijke router die de perfecte oplossing biedt voor het verzenden en ontvangen van data op korte afstand. Het is een draadloze single-band N-router die een hoog niveau van prestaties en connectiviteit levert. Dit is mogelijk dankzij de 802.11n-technologie die een stabiele, betrouwbare en snelle verbinding biedt met een draadloos bereik tot 300 Mbps. De router is volledig compatibel met alle standaard Wi-Fi-apparaten en biedt ook een hoge mate van beveiliging met de WPA2-encryptie. De TP-Link TL-WR841N heeft ook een uitgebreid aantal functies, waaronder een firewall, Quality of Service (QoS) voor het beheren van de bandbreedte, een eenvoudige internetconfiguratie en een intuïtieve en gebruiksvriendelijke webgebaseerde interface. Hiermee kunnen gebruikers hun netwerk eenvoudig beheren en configureren, en hun verbindingen bewaken. De router heeft ook een USB-poort om externe opslagapparaten te verbinden. Dit maakt het gemakkelijk om bestanden en multimedia te delen tussen verschillende computers. Let op: de TP-Link TL-WR841N wordt definitief vervangen door de TP-Link TL-WR940N.

8. TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6.

5/5

De TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6 biedt een uitstekende prestatie met een Bluetooth 5.0-connectiviteit die de bandbreedte vergroot en een krachtiger netwerkverbinding garandeert. Het heeft ook een gebruiksvriendelijke mobiele app die je toegang geeft tot een lijst met geconfigureerde apparaten, waaronder laptops, smartphones, tablets en meer. Bovendien heeft deze router een ingebouwde antenne met een vermogen van 4x4, waardoor er meer draadloze dekking wordt gecreëerd in je thuisnetwerk. De router heeft ook een beveiligingsfunctie voor geavanceerde encryptie, waarmee je je thuisnetwerk kunt beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang. Deze functie is aanpasbaar met een wachtwoord om je netwerk extra te beveiligen. Bovendien heb je toegang tot een breed spectrum aan QoS-functionaliteiten die je helpen bij het beheren van je thuisnetwerk en je toegang tot specifieke websites en applicaties kunnen beperken.

9. TP-Link Archer AXE75 Router Tri-Band Wi-Fi 6E.

5/5

Met de TP-Link Archer AXE75 router profiteer je van het allerbeste Wi-Fi signaal. De router is voorzien van tri-band technologie die je netwerk automatisch verdeelt over meerdere frequenties. Hierdoor is je netwerk nog stabieler en sneller bij een groot aantal verbonden toestellen. Ook is de router extreem energie zuinig waardoor je minder energie verbruikt. Met de nieuwe standaard 6E (AXE) heb je de mogelijkheid om je netwerk efficiënter te gebruiken. De router is bovendien uitgerust met Multi-User MIMO. Hiermee kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd profiteren van snel internet. Dit maakt de router ideaal voor drukke huishoudens en voor slimme apparaten zoals speakers, thermostaten, verlichting en meer. De router is eenvoudig te configureren via de app, waardoor je binnen no-time klaar bent om te browsen. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

10. TP-Link Archer AX23 Router Wifi 6 5G.

5/5

De TP-Link Archer AX23 router is een ideale keuze voor middengrote woningen. Met zijn Simultaneous Dual-Band netwerk kan deze router zowel de 2.4GHz- als de 5GHz-banden gebruiken, waardoor er geen conflicten ontstaan. Daarnaast is de router voorzien van de nieuwste Wi-Fi standaard 6 (AX). Dit betekent dat je netwerk stabieler, sneller en energie-efficiënter is met meerdere verbonden toestellen. Voor drukke huishoudens waar veel mobiele apparaten gebruikt worden, is deze router dus een uitstekende keuze. Bovendien is de router gemakkelijk te configureren via de bijgeleverde app, die je kunt downloaden op iOS- en Android-apparaten. Met deze app heb je binnen no-time een betrouwbaar draadloos netwerk dat klaar is om te browsen.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste router

Wij hebben de 10 beste router op basis van ons onderzoek aan kunnen wijzen. Bij dit onderzoek hebben wij het aanbod nadrukkelijk, intensief en kritisch bekeken. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de 10 beste router aan hebben kunnen wijzen. Ook deze 10 varianten hebben we vervolgens beoordeeld op onder meer samenstelling, prijs en kwaliteit.

Ja, deze router is 100% betrouwbaar. Deze review is bijvoorbeeld door specialisten opgesteld, terwijl het onderzoek ook door onze eigen specialisten opgesteld is. Wij weten hierdoor als geen ander waar we het precies over hebben.

Ja, deze router test is 100% onafhankelijk uitgevoerd. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet met merken of fabrikanten samen te werken.

30 jun. 2023


In een ‘vorig’ leven ben ik actief geweest als adviseur. Vanuit mijn rol adviseerde ik bedrijven over het ergonomisch inrichten van kantoren. Dit heeft mij niet alleen veel inzichten opgeleverd, maar heeft uiteraard ook voor een hoog kennislevel gezorgd. Deze kennis en inzichten deel ik graag met je op deze website. Samen met een team van specialisten voorzie ik je op DeErgonomischegids.nl van informatie over de beste ergonomische producten.

Picture of Rob de Groot
Rob de Groot

Onze laatste woord over router

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft bij je zoektocht naar de beste router voor jouw situatie. We weten uit ervaring dat het kiezen van de juiste router niet gemakkelijk is. Maar met de informatie uit dit artikel ben je in ieder geval goed op weg geholpen. Jij zult zien dat als je de bovenstaande routers gaat vergelijken, het plaatje heel duidelijk wordt. De beste router voor jouw situatie zal je dan makkelijk te vinden zijn. Als je de tijd neemt om de verschillen in specificaties te bekijken, dan kun je zeker een geschikte router uit de top 10 selecteren. Daarom hopen wij dat je met deze uiteindelijke beslissing, aangenaam verrast zult worden. Zelfs als er nog vragen blijven bestaan, kun je deze altijd bij ons kwijt. Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen met de beste opties voor je router.

Wat is voor jou de beste router?

Wat is nou voor jóu de beste router? Dit is een terechte vraag, maar tegelijkertijd ook een lastige vraag. Dit heeft een simpele reden: er is maar één iemand die antwoord op deze vraag kan geven. Dat ben jij. Het is daarom voor jezelf zaak om goed over de wensen na te denken.

Op welke manier wil je graag van je nieuwe router gebruik maken? Wat verwacht je precies van je nieuwe router? Welke eisen stel je aan je nieuwe router? Dit zijn enkele vragen waar je op voorhand over na moet denken.

Heb je dat gedaan? Dan kun je snel(ler) bepalen wat voor jou de beste router is. Daarvoor raden wij je dus wel aan om specifiek voor één van bovenstaande 10 varianten te kiezen.

router uitkiezen: waar moet je nog meer opletten?

Bij het uitkiezen van een nieuwe router heb je dus vooral met je wensen te maken. Tegelijkertijd is het ook zaak om goed naar de samenstelling te kijken. De samenstelling is onder meer bepalend voor de plus- en minpunten van de betreffende router.

Tevens heb je met zowel de prijs als de kwaliteit te maken. Wij raden je in ieder geval het volgende aan:

  • Kies alleen voor een router van een gerenommeerd merk. Alleen de betere merken zijn in staat om de betere router aan te bieden. Dit betekent dat je je pijlen altijd op een gerenommeerd merk moet richten.
  • Durf te investeren. Besluit je om nu te investeren in de beste router? Dan is dat iets waar je jarenlang nog profijt van hebt. Voldoende reden dus om in de beste router te investeren.