1. computermuis

De top 10 beste computermuizen van 2024

Met spanning wachtte ik het resultaat af van de vergelijking van de beste computermuizen. Na het urenlange onderzoek naar verschillende modellen, kon ik met zekerheid zeggen dat de verkoopcijfers, klantbeoordelingen en functies van iedere computermuis grondig zijn bestudeerd. De top 10 computermuizen, gepresenteerd in dit artikel, is een resultaat van dat onderzoek.

Nieuwe computermuis kopen? Dit zijn de 10 beste computermuizen 2024!

Wil je thuis, bijvoorbeeld in je thuiskantoor, van meer ergonomie verzekerd zijn? Dan lijkt de aanschaf van een nieuwe computermuis verstandig te zijn. Met een nieuwe computermuis creëer je simpelweg meer ergonomie. Dit merk je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan het werk dat je verricht. Indien je op een ergonomische manier werkt, werk je beter, sneller en efficiënter.

Maar, wat is nou de beste computermuis waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste computermuis. Kies je voor één van deze 10 varianten? Dan doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Laatst bijgewerkt: 28 jul. 2023

Wat zijn de 5 beste computermuizen van dit moment?

Zie je de voordelen van een nieuwe computermuis in? Dat is maar al te goed voor stellen. Met dit product creëer je op een vrij eenvoudige manier de gewenste ergonomie. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel de beste computermuis aanschaffen. Wij raden je hiervoor de volgende 5 varianten aan. Dit vinden wij de 5 beste computermuis van dit moment.

1. HP 100 Bedrade Muis.

5/5

De HP 100 Bedrade Muis is een superieure muis die je een ongeëvenaarde ervaring biedt. Deze muis is ontworpen met een ergonomisch ontwerp, waardoor hij in de hand ligt en comfortabel gebruikt kan worden. Het ontwerp zorgt er ook voor dat hij geschikt is voor gebruikers met zowel een linker- als rechterhand. De HP 100 Bedrade Muis is bovendien gemakkelijk te installeren en heeft een geweldige grip voor vloeiende, natuurlijke bewegingen. Hij is ergonomisch ontworpen voor een lange levensduur en biedt comfortabele bediening. Bovendien is de muis ontwikkeld met kwalitatief hoogwaardige materialen voor betere prestaties. Verder heeft deze muis een kabelaansluiting, dus je krijgt een vaste en betrouwbare verbinding met je computer.

2. HP 280M draadloze stille muis.

5/5

De HP 280M draadloze stille muis is een ideale keuze als je op zoek bent naar een muis die je de hele dag door kunt gebruiken, zonder dat je hem steeds opnieuw hoeft te verbinden. Dankzij het comfortabele ergonomische ontwerp kun je de hele dag door werken zonder last van je handen. De batterij van de muis gaat tot wel 18 maanden mee[1], zodat je nooit meer aan de oplader hoeft te denken. Bovendien is de muis gemaakt met een unieke stille klikfunctie. Hiermee krijg je hetzelfde klikgevoel zonder al het lawaai. Dankzij de HP Blue Optical Technology kun je op elk oppervlak werken met deze muis. Of je nu thuis, op kantoor of onderweg bent, je bent verzekerd van een optimale prestatie.

3. Trust Carve Bedrade Muis Optisch USB.

5/5

De Trust Carve Bedrade Muis Optisch USB is een veelzijdige en comfortabele muis die je dagelijks gebruik zal vergemakkelijken. De muis heeft een ergonomisch ontwerp met een duurzame en hoogwaardige afwerking, wat betekent dat je het ook met een gerust hart kunt gebruiken als je veel op je computer werkt. Het scrolwiel reageert nauwkeurig en de knoppen zijn zacht maar stevig, waardoor je precies kunt navigeren waar je ook bent. De Trust Carve is ook voorzien van een USB-connector, waardoor je hem gemakkelijk kunt aansluiten op je computer of laptop. Bovendien is de muis ook compatibel met de meeste Windows-systemen, waardoor je altijd toegang hebt tot de beste prestaties. De Trust Carve is de perfecte muis voor iedereen die op zoek is naar een muis van topkwaliteit die bovendien ook nog eens comfortabel is in het gebruik.

4. Logitech M185 Draadloze Muis.

5/5

De Logitech M185 draadloze muis is het perfecte apparaat voor al uw werk- en speelbehoeften. Met een gladde, compacte en comfortabele vorm is de Logitech M185 perfect voor reizen. U kunt uw muis op elk apparaat gebruiken, van tablets tot laptops en computers. De Logitech M185 biedt ook een betrouwbare, geavanceerde draadloze verbinding en een hoge precisie. De muis heeft een precisie-optical tracking sensor, die bewegingen met een hoge snelheid en nauwkeurigheid volgt. Bovendien heeft de Logitech M185 een handige sneltoets die het werk sneller en gemakkelijker maakt. De muis is ook voorzien van een stille klik-technologie, waardoor uw productiviteit wordt verhoogd. Met een batterijlevensduur van 1 jaar en een beperkte hardwaregarantie van 3 jaar kunt u er zeker van zijn dat uw Logitech M185 draadloze muis al uw behoeften aan het werk en spelen zal voldoen.

5. Logitech M220 Silent Draadloze Muis.

5/5

De Logitech M220 Silent Draadloze Muis biedt een geruisloze ervaring. De stille muis heeft een soepel klikgevoel, met ruisonderdrukking van meer dan 90% in vergelijking met traditionele muizen. Geen geluid meer dat je afleidt van je werk of spel. Daarnaast heeft het een automatische slaapstand en een lange batterijlevensduur van maar liefst 18 maanden. Geavanceerde optische tracking van Logitech® biedt een nauwkeurige beweging op vrijwel elk oppervlak. De Logitech M220 Silent Draadloze Muis is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een stille, geruisloze muis met een lange levensduur. Ideaal voor het kantoor, thuis of onderweg, dankzij de draadloze technologie. Met een gebruiksvriendelijk design is deze muis eenvoudig en comfortabel te bedienen. De Logitech M220 biedt een betrouwbare manier om je computer te besturen, zonder het geluid van een muis.

De perfecte computermuis nog niet gevonden?

Heb je de bovenstaande 5 reviews doorgenomen? Ben je echter niet volledig overtuigd van die 5 computermuis? Dan is het een goed idee om ook onderstaande 5 reviews even door te nemen. In deze reviews bespreken wij nog eens 5 prima computermuis. Ook deze computermuis voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf zodoende waard.

6. Logitech M705 Draadloze Marathon Muis USB Rechtshandig.

5/5

De Logitech M705 draadloze Marathon Muis is het ideale hulpmiddel voor lange sessies achter de computer. De muis heeft een ergonomische vorm, waardoor hij zeer comfortabel in de hand ligt. Deze muis heeft een duurzame bouw, waardoor hij jarenlang meegaat. Daarnaast gebruikt deze muis veel minder energie dan andere draadloze muizen. Dit betekent dat de batterijen in de muis langer meegaan. Met de Logitech M705 draadloze Marathon Muis kun je zo’n 3 jaar werken zonder de batterijen te vervangen. Deze muis werkt niet via Bluetooth, maar maakt gebruik van een USB-verbinding. Deze muis is daarom geschikt voor rechtshandigen.

7. Trust Verto Draadloze Muis Ergonomisch.

5/5

De Trust Verto draadloze muis is een stijlvolle en betrouwbare optie voor dagelijks gebruik. De muis is voorzien van een duurzaam, rubberen oppervlak dat bijdraagt aan de ergonomische comfort. Daarnaast is de muis ook voorzien van een 3D-scrollwiel waarmee je eenvoudig door documenten kunt bladeren. Met de Trust Verto draadloze muis kun je snel en gemakkelijk naar je bestemming navigeren. De Trust Verto draadloze muis is ook voorzien van een precisieoptiek, waardoor je de cursor precies en nauwkeurig kunt verplaatsen. De muis heeft ook een dpi-regelknop waarmee je de cursor snelheid kunt aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Bovendien is de Trust Verto draadloze muis ook voorzien van een energiebesparende modus, waardoor je langere tijd kunt werken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opladen van de batterij.

8. Wurk Draadloze Muis Oplaadbaar Bluetooth 4.0 2.4GHz USB Draadloos Computermuis Laptop Mac PC.

5/5

De Wurk Draadloze Muis is een betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken muis die perfect geschikt is voor bijna alle apparaten. Met de Bluetooth 4.0-technologie en een 2.4GHz-USB-verbinding is deze muis compatibel met alle laptops, Mac-computers en PC's. De slimme 3-niveau-sensitiviteit en DPI-schakelaar passen de muis aan aan je behoeften. Met deze muis kun je soepeler en nauwkeuriger navigeren en klikken. Het eenvoudige ontwerp van de Wurk Draadloze Muis is perfect voor reizen en kantoor- of thuiswerk. Het rubberen oppervlak en de gebogen vorm van de muis maken het gebruik comfortabeler en voorkomen dat je hand vermoeid raakt. De muis is ook gemakkelijk te bedienen met de 5 knoppen, waaronder de speciale scrolwiel. Je kunt de muis gemakkelijk meenemen en gebruiken op vrijwel elk oppervlak. Geniet van een draadloze muis met uitstekende prestaties en hoge betrouwbaarheid.

9. Logitech MX Master 3S Muis.

5/5

De Logitech MX Master 3S muis is het perfecte apparaat voor elke digitale werker die op zoek is naar prestaties, comfort en stijl. Het unieke design en de uitstekende constructie staan garant voor een uitstekende grip tijdens het werken. Bovendien is de muis uitgerust met een duurzame stoflaag die bestand is tegen vlekken, krassen en dagelijks gebruik. De Logitech MX Master 3S muis biedt ook vele functies zoals Smart Shift, waarmee je met één druk op de knop kunt switchen tussen verschillende prestatieniveaus. De Darkfield-lasertechnologie maakt het mogelijk om op elke ondergrond te werken, van glas tot zacht karton. De krachtige batterij gaat maar liefst 70 dagen mee, zodat je nooit meer hoeft te denken aan het opladen van je muis.

10. Silver Eagle Muis Draadloos Oplaadbaar Bluetooth 4.0 2.4GHz Draadloze Muis Draadloos Computermuis Laptop Mac PC Adapter.

5/5

De Silver Eagle Muis is een draadloze oplaadbare muis die geschikt is voor laptops, pc's en Macs. Deze muis maakt gebruik van Bluetooth 4.0 2.4GHz technologie, zodat je een sterk signaal en betrouwbare verbinding krijgt voor een soepele bediening. Dankzij de ingebouwde Li-ion batterij kun je de muis tot maar liefst 30 dagen gebruiken zonder het apparaat op te laden. Bovendien is de muis voorzien van een intelligent energiebesparingssysteem dat je gebruik van energie beperkt. De Silver Eagle Muis is voorzien van een ergonomisch ontwerp dat perfect aansluit bij je hand en je pols. De muis is gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor hij duurzaam is. Daarnaast is de muis voorzien van 6 knoppen met een scrollwiel erin voor een intuïtieve bediening. Met deze muis kun je maximaal 10 meter afstand houden van je pc of laptop en geniet je van meer bewegingsvrijheid.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste computermuis

Wij hebben de 10 beste computermuis op basis van ons onderzoek aan kunnen wijzen. Bij dit onderzoek hebben wij het aanbod nadrukkelijk, intensief en kritisch bekeken. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de 10 beste computermuis aan hebben kunnen wijzen. Ook deze 10 varianten hebben we vervolgens beoordeeld op onder meer samenstelling, prijs en kwaliteit.

Ja, deze computermuis is 100% betrouwbaar. Deze review is bijvoorbeeld door specialisten opgesteld, terwijl het onderzoek ook door onze eigen specialisten opgesteld is. Wij weten hierdoor als geen ander waar we het precies over hebben.

Ja, deze computermuis test is 100% onafhankelijk uitgevoerd. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet met merken of fabrikanten samen te werken.

30 jun. 2023


In een ‘vorig’ leven ben ik actief geweest als adviseur. Vanuit mijn rol adviseerde ik bedrijven over het ergonomisch inrichten van kantoren. Dit heeft mij niet alleen veel inzichten opgeleverd, maar heeft uiteraard ook voor een hoog kennislevel gezorgd. Deze kennis en inzichten deel ik graag met je op deze website. Samen met een team van specialisten voorzie ik je op DeErgonomischegids.nl van informatie over de beste ergonomische producten.

Rob de Groot
Rob de Groot

Onze laatste woord over computermuis

In deze lijst van top 10 computermuizen zit er voor iedereen er eentje bij. Gezien de verschillende kenmerken is het ook zo dat een muis die voor de ene gebruiker geschikt is, het voor de ander minder goed kan doen. Omdat deze lijst met zoveel zorg is samengesteld heb je een goede basis om zelf op zoek te gaan naar een muis die bij jou past. Doe je dat, dan zal je geen spijt krijgen van je aankoop. Omdat er hier ook deskundigen zijn die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze is het zeker de moeite waard, als je nog wat vragen hebt, dat je hier vraagt naar de juiste informatie. Een computermuis bestaat tegenwoordig in allerlei soorten en maten, en je kunt dan ook gemakkelijk jouw eigen stijl kiezen. Succes met je zoektocht!

Wat is voor jou de beste computermuis?

Wat is nou voor jóu de beste computermuis? Dit is een terechte vraag, maar tegelijkertijd ook een lastige vraag. Dit heeft een simpele reden: er is maar één iemand die antwoord op deze vraag kan geven. Dat ben jij. Het is daarom voor jezelf zaak om goed over de wensen na te denken.

Op welke manier wil je graag van je nieuwe computermuis gebruik maken? Wat verwacht je precies van je nieuwe computermuis? Welke eisen stel je aan je nieuwe computermuis? Dit zijn enkele vragen waar je op voorhand over na moet denken.

Heb je dat gedaan? Dan kun je snel(ler) bepalen wat voor jou de beste computermuis is. Daarvoor raden wij je dus wel aan om specifiek voor één van bovenstaande 10 varianten te kiezen.

computermuis uitkiezen: waar moet je nog meer opletten?

Bij het uitkiezen van een nieuwe computermuis heb je dus vooral met je wensen te maken. Tegelijkertijd is het ook zaak om goed naar de samenstelling te kijken. De samenstelling is onder meer bepalend voor de plus- en minpunten van de betreffende computermuis.

Tevens heb je met zowel de prijs als de kwaliteit te maken. Wij raden je in ieder geval het volgende aan:

  • Kies alleen voor een computermuis van een gerenommeerd merk. Alleen de betere merken zijn in staat om de betere computermuis aan te bieden. Dit betekent dat je je pijlen altijd op een gerenommeerd merk moet richten.
  • Durf te investeren. Besluit je om nu te investeren in de beste computermuis? Dan is dat iets waar je jarenlang nog profijt van hebt. Voldoende reden dus om in de beste computermuis te investeren.