1. processor

De top 10 beste processors van 2024

De zoektocht naar de juiste processor is nooit eenvoudig geweest. CPU's verschillen enorm wat betreft prestaties, prijs en functies. Wanneer je op zoek bent naar een processor die precies aan je behoeften voldoet, kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Maar geen zorgen! Wij hebben de top 10 processor gemaakt, uitgezocht naar de verkoopcijfers en de klantbeoordelingen. Je kunt hier dus alles lezen over de beste processor en welke het meest geschikt is voor jouw behoeften. Laat je meevoeren op een reis door de verschillende typen processors die op de markt verkrijgbaar zijn.

Nieuwe processor kopen? Dit zijn de 10 beste processors 2024!

Wil je thuis, bijvoorbeeld in je thuiskantoor, van meer ergonomie verzekerd zijn? Dan lijkt de aanschaf van een nieuwe processor verstandig te zijn. Met een nieuwe processor creëer je simpelweg meer ergonomie. Dit merk je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan het werk dat je verricht. Indien je op een ergonomische manier werkt, werk je beter, sneller en efficiënter.

Maar, wat is nou de beste processor waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste processor. Kies je voor één van deze 10 varianten? Dan doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Laatst bijgewerkt: 26 jul. 2023

Wat zijn de 5 beste processors van dit moment?

Zie je de voordelen van een nieuwe processor in? Dat is maar al te goed voor stellen. Met dit product creëer je op een vrij eenvoudige manier de gewenste ergonomie. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel de beste processor aanschaffen. Wij raden je hiervoor de volgende 5 varianten aan. Dit vinden wij de 5 beste processor van dit moment.

1. AMD Ryzen 5 4500 Processor 3.6 GHz (4.1 GHz) 6-cores 12 threads 11 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth.

5/5

Met de AMD Ryzen 5 4500 processor, krijgt u prestaties die uw productiviteit vergroten. Het is een uitstekende keuze voor media- en grafische toepassingen, aangezien de processor een UHD Graphics-kaart heeft met een krachtige rekenkracht. De processor heeft ook een 11 MB cache, waardoor uw systemen sneller kunnen reageren. Bovendien heeft de processor een AMD Wraith Stealth koeler voor een stille en effectieve koeling. Met deze processor kunt u zelfs meer dan één programma tegelijk draaien zonder dat uw systeem vertraagt. U kunt ook games spelen met een hogere framesnelheid en betere grafische resultaten. Dankzij deze processor krijgt u de beste prestaties tegen een betaalbare prijs.

2. AMD Ryzen 5 5500 Processor 3 6 GHz 4 2 GHz 6-cores 12 threads 19 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth doos.

5/5

Deze processor heeft een 19 MB grote cache, waardoor het mogelijk is om snel gegevens te verwerken en tegelijkertijd meerdere taken tegelijk uit te voeren. Met deze processor kunnen gebruikers maximaal 5,8 GHz bereiken met een gekoppelde videokaart. Deze processor wordt geleverd met een AMD Wraith Stealth koeler. Deze koeler is ontworpen om de processor te koelen bij extreme belasting. De koeler heeft een lage klankniveau en een dubbel-ventilatorontwerp dat stilte en prestaties combineert. Als resultaat heb je een krachtige, maar stille processor die geschikt is voor gaming en andere intensieve taken.

3. AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor 4 70 GHz 8 kernen.

5/5

De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor is de beste desktopprocessor ter wereld die je tegenwoordig kunt krijgen. De processor is uitgerust met 8 kernen die een kloksnelheid van maar liefst 4.7GHz bereiken. Met deze processor krijg je enorme prestaties voor je gamingervaring, of het nu gaat om het verslaan van je vrienden in een racegame of het aanpakken van de meest uitdagende levels in een RPG. De AMD RYZEN 7 5800X is ook ontworpen met de modernste technologieën die verbeteren hoe je systeem reageert. De processor is voorzien van een AMD Ryzen Master Utility-suite, waarmee je je systeem kunt monitoren en beheren in real-time. Deze technologie biedt ongeëvenaarde stabiliteit en prestaties voor al je gamingbehoeften. Daarnaast is de processor voorzien van de nieuwste AMD StoreMI-technologie, waarmee je de prestaties van je systeem kunt verbeteren door de beste data-opslagconfiguratie te kiezen.

4. AMD Ryzen 9 5900X.

5/5

De AMD Ryzen 9 5900X biedt een verbluffende prestatie voor gaming, waardoor je de beste gaming-ervaring krijgt. Met deze krachtige processor kun je de meest veeleisende games op hoge snelheid en vloeiendheid spelen. De Ryzen 9 5900X is een 12-core, 24-thread processor met een TDP van 105W. Het is voorzien van een bewerkingskracht van 4,8 GHz en een maximale boost clock van 4,7 GHz. De Ryzen 9 5900X heeft ook een aantal uitstekende functies voor overklokken, waarmee je de prestaties van je processor kunt verbeteren. De processor is voorzien van een uitgebreide set aan geïntegreerde technologieën zoals AMD SenseMI, een revolutionaire technologie die de prestaties van de processor verbetert door realtime analyses te maken. Daarnaast heeft de processor ook een ingebouwde 'Game Mode' waardoor de prestaties van de processor worden verhoogd. Ten slotte heeft de processor ook een geavanceerde koelingstechnologie die thermische prestaties en stroomverbruik verbetert. De AMD Ryzen 9 5900X biedt een unieke combinatie van prestaties, functies en technologie die je gaming-ervaring naar een hoger niveau tillen. Deze processor levert uitstekende prestaties en flexibiliteit en is een must-have voor elke gamer die een optimale gaming-ervaring wil.

5. Processor AMD RYZEN 5 5600X 3 7Ghz 32 MB AM4.

5/5

De Ryzen 5 5600X processor is een zeer krachtige processor, die speciaal is ontwikkeld voor gamers en enthousiaste gebruikers. De processor is gebouwd met een zeer krachtige Zen3-architectuur, die het mogelijk maakt om meerdere applicaties tegelijkertijd te draaien, zonder afbreuk te doen aan de prestaties. De processor heeft zes cores, waardoor de prestaties bij het uitvoeren van taken tot een hoger niveau worden getild. De Ryzen 5 5600X processor heeft een kloksnelheid van 3700 MHz en een turbomodus tot maximaal 4600 MHz. Daarnaast heeft de processor 32MB L3-cache, waardoor de processor zeer responsief is bij het uitvoeren van taken. De processor is ook voorzien van een speciaal ontworpen koeler, die de prestaties van de processor optimaliseert. Al deze eigenschappen maken de processor ideaal voor gamers en enthousiaste gebruikers.

De perfecte processor nog niet gevonden?

Heb je de bovenstaande 5 reviews doorgenomen? Ben je echter niet volledig overtuigd van die 5 processor? Dan is het een goed idee om ook onderstaande 5 reviews even door te nemen. In deze reviews bespreken wij nog eens 5 prima processor. Ook deze processor voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf zodoende waard.

6. AMD Ryzen 7 5700X Processor.

5/5

De AMD Ryzen 7 5700X Processor is een krachtige processor die ontworpen is om de meest veeleisende taken aan te kunnen. Met acht cores en 16 threads biedt de Ryzen 7 5700X een bijna ongeëvenaarde verwerking van complexe taken en programma's. Het is compatibel met Socket AM4-moederborden en heeft een klokfrequentie van 4600 MHz, met een turbo-modus die tot maximaal 4000 MHz kan worden opgevoerd. Naast de krachtige verwerking biedt de AMD Ryzen 7 5700X ook de zekerheid van een betrouwbare prestatie. De processor heeft een ondersteuning voor geavanceerde technologieën zoals PCIe 4.0, wat betekent dat de gebruiker toegang krijgt tot de nieuwste technologieën. De Ryzen 7 5700X is ook uitgerust met een uitgebreide reeks beveiligingsfuncties, waaronder de AMD StoreMI-technologie, die de prestaties van de harde schijf verbetert door ongebruikte gegevens te verplaatsen naar de meest gebruikte opslagmedium.

7. Intel Core i7 10700F 2.9 GHz 8-kern 16 threads 16 MB cache LGA1200 Socket doos.

5/5

De Intel Core i7 10700F biedt een uitstekende prestatie met een hoge kloksnelheid van 2.9 GHz en 8-kern 16 threads. De processor is uitgerust met een LGA1200 Socket en 16 MB cache. Het dual-channel geheugenondersteuning biedt tot 128 GB intern geheugen. U kunt de processor ook gebruiken met DDR4-SDRAM. De Intel Core i7 10700F ondersteunt PCI Express configuraties zoals 1x16, 2x8, 1x8+2x4. De processor is compatibel met verschillende instructie sets zoals SSE4.1, SSE4.2 en AVX 2.0. Met Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 en Intel® Turbo Boost Technology 2.0 kunt u een maximale kloksnelheid van 4.8 GHz en 4.7 GHz bereiken. De Intel Core i7 10700F wordt geleverd in een retaildoos. Dit is een uitstekende processor voor uw gaming, multimedia- en productiviteitstoepassingen.

8. AMD Ryzen 7 5800X3D Processor.

5/5

De AMD Ryzen 7 5800X3D processor biedt een uitstekende prestatieverhouding. Door de acht cores en 16 threads heeft de processor een hogere prestaties dan andere processoren. De processor heeft een kloksnelheid van 3400 MHz en een boost-modus tot maximaal 4500 MHz. Daarnaast is de processor uitgerust met een cachegeheugen van 32 MB, waardoor het een geweldige prestatie levert tijdens multitasking. De AMD Ryzen 7 5800X3D processor is ideaal voor zware taken zoals videogames, video-editing en fotobewerking. De processor heeft ook een verbeterde verwerking van grafische inhoud, waardoor je kunt genieten van een ongeëvenaarde prestatie. De processor is compatibel met Socket AM4-moederborden, waardoor je gemakkelijk een systeem kunt bouwen dat perfect bij je behoeften past. De processor is ook uitgerust met extra technologieën, waaronder AMD StoreMI, AMD SenseMI-technologie en AMD Ryzen Master Utility.

9. Intel Core i7 13700K Processor 3.4 GHz (5.4 GHz) 16 core 8P+8E 24 threads 30 MB cache LGA1700 Socket doos.

5/5

De Intel Core i7 13700K Processor is een indrukwekkende processor met een kloksnelheid van 3,4 GHz (5,4 GHz met Intel Turbo Boost Max Technology 3.0). Met zijn 16 core 8P+8E 24 threads 30 MB cache en LGA1700 Socket doos is het een krachtige processor die zowel geschikt is voor pc's, tablets, als workstations. Het dubbelkanaals geheugen biedt ondersteuning voor DDR4-SDRAM en DDR5-SDRAM met een maximale capaciteit van 128 GB. De integrale Intel UHD Graphics 770 heeft een basisfrequentie van 300 MHz en ondersteunt een verscheidenheid aan videouitgangen, namelijk Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a en HDMI 2.1. De Intel Core i7 13700K Processor is een topmodel met geavanceerde technologieën, bovendien is hij compatibel met PCI Express slots versie 4.0 en 5.0.

10. Intel Core i9-13900K, Intel® Core™ i9, LGA 1700, Intel, i9-13900K, 64-bit, Intel® 13de generatie Core™ i9.

5/5

De Intel Core i9-13900K is een krachtige processor met een LGA 1700 socket, die deel uitmaakt van de Intel® 13de generatie Core™ i9-serie. Het biedt dubbelkanaals geheugenondersteuning met een maximale interne geheugengrootte van 128 GB. Het ondersteunt DDR4-SDRAM en DDR5-SDRAM geheugentypen. Met de ingebouwde Intel UHD Graphics 770-grafische adapter kun je afbeeldingen en video's met een hoge kwaliteit weergeven. Het ondersteunt Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a en HDMI 2.1-grafische adapteruitgangen. De Intel Core i9-13900K is geschikt voor gebruik in zowel desktop als workstation-omgevingen. Het heeft ook PCI Express-sleuven met versie 4.0 en 5.0. De processor wordt geleverd met Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequentie die 5,7 GHz en Intel® Thermal Velocity Boost Frequency 5,8 GHz bereikt. Deze processor is ideaal voor het uitvoeren van zwaar multitasking-werk en het afhandelen van uitdagende taken met gemak.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste processor

Wij hebben de 10 beste processor op basis van ons onderzoek aan kunnen wijzen. Bij dit onderzoek hebben wij het aanbod nadrukkelijk, intensief en kritisch bekeken. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de 10 beste processor aan hebben kunnen wijzen. Ook deze 10 varianten hebben we vervolgens beoordeeld op onder meer samenstelling, prijs en kwaliteit.

Ja, deze processor is 100% betrouwbaar. Deze review is bijvoorbeeld door specialisten opgesteld, terwijl het onderzoek ook door onze eigen specialisten opgesteld is. Wij weten hierdoor als geen ander waar we het precies over hebben.

Ja, deze processor test is 100% onafhankelijk uitgevoerd. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet met merken of fabrikanten samen te werken.

30 jun. 2023


In een ‘vorig’ leven ben ik actief geweest als adviseur. Vanuit mijn rol adviseerde ik bedrijven over het ergonomisch inrichten van kantoren. Dit heeft mij niet alleen veel inzichten opgeleverd, maar heeft uiteraard ook voor een hoog kennislevel gezorgd. Deze kennis en inzichten deel ik graag met je op deze website. Samen met een team van specialisten voorzie ik je op DeErgonomischegids.nl van informatie over de beste ergonomische producten.

Picture of Rob de Groot
Rob de Groot

Onze laatste woord over processor

Dit waren de top 10 producten zoals we ze hebben voorgesteld. Als je geen van deze opties prettig vindt of als je graag wat meer informatie wilt hebben, heb je altijd de mogelijkheid om verder te zoeken. Er zijn zoveel fantastische producten op de markt, er is zeker een dat perfect bij je past. Natuurlijk helpen we je hier ook graag bij. Als je nog vragen hebt, kun je ons altijd bereiken. We hopen dat we je met deze informatie hebben kunnen helpen met je koopbeslissing. Veel succes en veel plezier met het product dat je uiteindelijk kiest!

Wat is voor jou de beste processor?

Wat is nou voor jóu de beste processor? Dit is een terechte vraag, maar tegelijkertijd ook een lastige vraag. Dit heeft een simpele reden: er is maar één iemand die antwoord op deze vraag kan geven. Dat ben jij. Het is daarom voor jezelf zaak om goed over de wensen na te denken.

Op welke manier wil je graag van je nieuwe processor gebruik maken? Wat verwacht je precies van je nieuwe processor? Welke eisen stel je aan je nieuwe processor? Dit zijn enkele vragen waar je op voorhand over na moet denken.

Heb je dat gedaan? Dan kun je snel(ler) bepalen wat voor jou de beste processor is. Daarvoor raden wij je dus wel aan om specifiek voor één van bovenstaande 10 varianten te kiezen.

processor uitkiezen: waar moet je nog meer opletten?

Bij het uitkiezen van een nieuwe processor heb je dus vooral met je wensen te maken. Tegelijkertijd is het ook zaak om goed naar de samenstelling te kijken. De samenstelling is onder meer bepalend voor de plus- en minpunten van de betreffende processor.

Tevens heb je met zowel de prijs als de kwaliteit te maken. Wij raden je in ieder geval het volgende aan:

  • Kies alleen voor een processor van een gerenommeerd merk. Alleen de betere merken zijn in staat om de betere processor aan te bieden. Dit betekent dat je je pijlen altijd op een gerenommeerd merk moet richten.
  • Durf te investeren. Besluit je om nu te investeren in de beste processor? Dan is dat iets waar je jarenlang nog profijt van hebt. Voldoende reden dus om in de beste processor te investeren.