1. printpapier

De top 10 beste printpapiers van 2024

Aan het kiezen van het perfecte printpapier gaat een hoop overwegingen vooraf. Het is essentieel om een kwaliteitsvol product te kiezen dat zorgt voor een scherpe afdruk en een goede dikte. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de top 10 printpapier die op basis van hun verkoopcijfers en klantbeoordelingen zijn geselecteerd. In dit artikel bespreken we de top 10 printpapier en geven we tips over het maken van de juiste keuze.

Nieuwe printpapier kopen? Dit zijn de 10 beste printpapiers 2024!

Wil je thuis, bijvoorbeeld in je thuiskantoor, van meer ergonomie verzekerd zijn? Dan lijkt de aanschaf van een nieuwe printpapier verstandig te zijn. Met een nieuwe printpapier creëer je simpelweg meer ergonomie. Dit merk je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan het werk dat je verricht. Indien je op een ergonomische manier werkt, werk je beter, sneller en efficiënter.

Maar, wat is nou de beste printpapier waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste printpapier. Kies je voor één van deze 10 varianten? Dan doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Laatst bijgewerkt: 28 jul. 2023

Wat zijn de 5 beste printpapiers van dit moment?

Zie je de voordelen van een nieuwe printpapier in? Dat is maar al te goed voor stellen. Met dit product creëer je op een vrij eenvoudige manier de gewenste ergonomie. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel de beste printpapier aanschaffen. Wij raden je hiervoor de volgende 5 varianten aan. Dit vinden wij de 5 beste printpapier van dit moment.

1. DULA Plotterpapier inkjetpapier 841mm x 50m 75 gram 1 rol A0 papier 33,1 inch.

5/5

DULA Plotterpapier is perfect voor het creëren van professionele kwaliteit afdrukken. Deze rol papier is speciaal ontworpen voor gebruik met inkjetprinters en plotters, waardoor het perfect is voor het afdrukken van technische tekeningen en bouwtekeningen. De rollen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waaronder 841mm x 50m 75 gram 1 rol A0 papier 33,1 inch. DULA Plotterpapier is gemaakt van een hoogwaardig, stevig materiaal dat speciaal is ontworpen om vlekken, krassen en andere onvolkomenheden tegen te gaan. Het papier is ook geschikt voor technische afdrukken, waardoor het een uiterst veelzijdig product is. Het heeft een hoge kleurintensiteit, wat ervoor zorgt dat uw afdrukken er helder en kleurrijk uitzien. Daarnaast is het papier vochtbestendig, waardoor het geschikt is voor het afdrukken van tekeningen die veel contact met water hebben.

2. IQ Economy+ printpapier ft A4, 80 g, pak van 500 vel.

5/5

IQ Economy+ printpapier is een uitstekende keuze voor al uw dagelijkse printwerk. De lage kosten maken het papier ideaal voor zakelijke, school- en thuisgebruik. Het papier heeft een dikte van 80 g/m², waardoor het veel steviger is dan normaal papier. Het papier heeft een mooie crèmekleurige kleur en heeft een gladde afwerking, waardoor het een professionele uitstraling creëert. De hoge kwaliteit van het papier zorgt ervoor dat de afdrukken er helder en duidelijk uitzien. Het papier is verpakt in een handige 500-velsverpakking, waardoor u er zeker van kunt zijn dat u altijd genoeg papier heeft. Het papier is geschikt voor alle soorten printers en bestanden, waaronder inkjet- en laserafdrukken. De afmetingen van het papier zijn A4, zodat het gemakkelijk te gebruiken is in standaard bestandsformaten. Bovendien is het papier milieuvriendelijk, dus u kunt er zeker van zijn dat u minder kosten en minder schadelijke stoffen aan de omgeving afgeeft.

3. Double A A4 printpapier 1 pak 500 vellen.

5/5

Double A A4-printpapier is een toonaangevend, professioneel kantoorpapier van hoge kwaliteit. Het papier heeft een dikte van 80 gram per vierkante meter, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik. De kleur van het papier is hagelwit, waardoor het gemakkelijk is om afdrukken te maken met leesbare tekst. Het Double A A4-papier is ook multifunctioneel. Het is geschikt voor het maken van kopieën, scannen, faxen en afdrukken van documenten. Het papier is zo ontworpen dat het geen vastlopers veroorzaakt tijdens het afdrukproces, waardoor de kwaliteit van de afdrukken optimaal is. Dit geeft een heldere en duidelijke afdruk, zelfs bij het afdrukken van foto's en graphics. Het pakket bevat 500 vellen A4-papier waarmee u een grote hoeveelheid documenten kunt afdrukken. De folie waar het papier in verpakt zit, beschermt het papier tegen vocht en stof, waardoor er geen schade wordt toegebracht. Het papier is ook milieuvriendelijk en is gemaakt van gerecyclede materialen. Het Double A A4-printpapier is dus een perfecte keuze voor het creëren van professionele afdrukken. Van contracten tot documenten, met dit papier kunt u afdrukken maken die er perfect uitzien.

4. Double A A4-papier 2500 vellen.

5/5

Double A A4-papier 2500 vellen is een product dat uitzonderlijke prestaties biedt voor een lage prijs. Het papier is gemaakt van een fijne structuur, waardoor het een perfecte drukervaring biedt. De inkt drukt helder en de afdrukken zien er professioneel uit. Bovendien is het papier zo stevig dat het dubbelzijdig printen zonder doorschijnen of rimpelingen mogelijk maakt. De productie van Double A A4-papier 2500 vellen is verantwoord. Het papier wordt geproduceerd op plantages met speciale snelgroeiende bomen in plaats van regenwouden. Dit betekent dat er geen bomen gekapt hoeven te worden bij de productie. Met dit product kunt u dus genieten van een uitstekend product en tegelijkertijd het milieu helpen beschermen.

5. Printpapier A4 75 gram 1 doos 5 pakken met 500 vellen.

5/5

White Label A4 Papier is een hoogwaardig printpapier dat perfect is voor alledaagse kopieer- en printbehoeften. Het 75 gram papier is zacht en glad, waardoor het ideaal is voor het gebruik in kopieermachines, inkjet- en laserprinters. Het heeft een A4 formaat dat 21x 29,7 cm is en bevat 500 vel per pak en 5 pakken per doos. White Label A4 Papier heeft een natuurlijke witte kleur en een hoge opaciteit, wat ervoor zorgt dat er geen kleurverschil is tussen de verschillende velletjes. Het papier is ook veerkrachtig, zodat het niet breekt tijdens het printen of kopiëren. Het papier is tevens enkelzijdig bedrukbaar, waardoor het ook geschikt is voor dubbelzijdig printen.

De perfecte printpapier nog niet gevonden?

Heb je de bovenstaande 5 reviews doorgenomen? Ben je echter niet volledig overtuigd van die 5 printpapier? Dan is het een goed idee om ook onderstaande 5 reviews even door te nemen. In deze reviews bespreken wij nog eens 5 prima printpapier. Ook deze printpapier voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf zodoende waard.

6. Double A A4-formaat 250 vel Papier 80g.

5/5

Double A A4-formaat 250 vel Papier 80g is een hoogwaardige papierkwaliteit die ideaal is voor dagelijks kantoorgenot. Het is een A4-formaat papier met een gewicht van 80 g/m². Dit papier heeft een mooie witte kleur en heeft een speciale coating die ervoor zorgt dat de afdrukken eruit springen. Het is een stevig en duurzaam papier dat bestand is tegen krassen en slijtage. Bovendien is het papier gemakkelijk te verwerken, zelfs met minder krachtige printers. Double A A4-formaat 250 vel Papier 80g is ook geschikt voor professionele toepassingen, zoals kopiëren, printen, faxen en scannen. Het papier heeft een hoge opnamecapaciteit, waardoor het perfect is om afdrukken te maken met een helder en scherp resultaat. Het papier is speciaal ontworpen om de kleuren te behouden, zelfs na vele malen afdrukken. Bovendien is het voorzien van een anti-kleeflaag die ervoor zorgt dat het papier gemakkelijk te verwerken is en er geen kleurvlekken achterblijven.

7. Printpapier E-paper A4 80 grams 5 pakken met 500 vellen.

5/5

Deze 5 pakken met 500 vellen E- Paper printpapier van 80 grams is de perfecte keuze voor al uw afdrukbehoeften. Elke verpakking bevat 500 vellen A4 papier met een gewicht van 80 grams per vellen. Dit papier is gemaakt van hoogwaardige materialen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Ook is deze papiersoort geschikt voor bijna al uw afdrukbehoeften, waaronder brochures, presentaties en documenten. Bovendien is het E- Paper vrij van chloor en veroorzaakt het geen irritatie bij het contact met de huid. Dit papier is ideaal voor zowel thuis- als zakelijk gebruik.

8. Double A A3 papier 500 vel (pak) Premium printpapier 80g.

5/5

Double A A3 papier 500 vel (pak) Premium printpapier 80g is het perfecte papier voor al uw printwerk. Het gladde oppervlak en extra dikke formaat maken het een ideale oplossing voor zowel enkel- als dubbelzijdig printen. Dit milieuvriendelijke wit papier van 80g/m² biedt haarscherpe afdrukken met een verbluffend resultaat. Met deze 500 vel (pak) Premium printpapier 80g van Double A A3 kunt u er zeker van zijn dat uw prints een professionele uitstraling krijgen. Dit papier is niet alleen stevig, maar heeft ook een verbazingwekkende inkt- en kleurechtheid. Daarnaast is het waterbestendig en duurzaam voor een lange levensduur. Dit papier is ook gemakkelijk te gebruiken in alle gangbare printers en is geschikt voor al uw documenten en presentaties.

9. Clairefontaine Clairalfa presentatiepapier A4 160 gram pak van 250 vel.

5/5

Het Clairefontaine Clairalfa presentatiepapier is een uitstekende keuze voor al uw professionele presentaties. Geschikt voor zowel laser als inkjet printers, het papier heeft een hoge kwaliteit en is uitgerust met de ColorLok technologie. Dit betekent dat het papier sneller droogt en de afdrukken met een inkjetprinter beter tot hun recht komen. Het Clairefontaine Clairalfa presentatiepapier is gemaakt van 160 gram papier met een dikte van 0,09 mm. Het papier is ideaal voor het printen van al uw professionele documenten zoals rapporten, presentaties en contracten. Het is ook geschikt voor het maken van fotoboeken of andere creatieve projecten. Het papier is verpakt in een pak van 250 vel. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor u het papier kunt gebruiken voor een verscheidenheid aan toepassingen.

10. Kangaro papier A4 120 gram FSC pak 100 vel - K-0043F015.

5/5

Kangaro papier A4 120 gram FSC pak 100 vel - K-0043F015 is een houtvrij, chloorvrij gebleekt FSC 120 grams papier. Het is verkrijgbaar in wit en in verschillende kleuren, afhankelijk van je creatieve behoeften. Dit A4 formaat papier is ideaal voor verschillende toepassingen zoals inkjet, laser, kopieerprinter en kan ook gebruikt worden als knutselpapier. Met Kangaro papier kun je je creativiteit de vrije loop laten. Het kleurrijke papier is perfect voor het maken van schilderijen, plaatjes, kaarten of andere creatieve projecten. Het dunne en stevige materiaal zorgt voor een perfecte afdruk en is gemakkelijk te knippen en te bewerken. De FSC-keurmerk geeft aan dat dit papier duurzaam is gemaakt van verantwoord bosbouw. Dit betekent dat je met gerust hart kunt genieten van je creatieve projecten.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste printpapier

Wij hebben de 10 beste printpapier op basis van ons onderzoek aan kunnen wijzen. Bij dit onderzoek hebben wij het aanbod nadrukkelijk, intensief en kritisch bekeken. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de 10 beste printpapier aan hebben kunnen wijzen. Ook deze 10 varianten hebben we vervolgens beoordeeld op onder meer samenstelling, prijs en kwaliteit.

Ja, deze printpapier is 100% betrouwbaar. Deze review is bijvoorbeeld door specialisten opgesteld, terwijl het onderzoek ook door onze eigen specialisten opgesteld is. Wij weten hierdoor als geen ander waar we het precies over hebben.

Ja, deze printpapier test is 100% onafhankelijk uitgevoerd. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet met merken of fabrikanten samen te werken.

30 jun. 2023


In een ‘vorig’ leven ben ik actief geweest als adviseur. Vanuit mijn rol adviseerde ik bedrijven over het ergonomisch inrichten van kantoren. Dit heeft mij niet alleen veel inzichten opgeleverd, maar heeft uiteraard ook voor een hoog kennislevel gezorgd. Deze kennis en inzichten deel ik graag met je op deze website. Samen met een team van specialisten voorzie ik je op DeErgonomischegids.nl van informatie over de beste ergonomische producten.

Rob de Groot
Rob de Groot

Onze laatste woord over printpapier

Als je deze top 10 hebt gelezen weet je zeker dat je nooit zal teleurstellen met je keuze. Er zijn verschillende soorten en je hebt vast wel iets naar je smaak weten te vinden! Als je toch nog vragen hebt, stel ze gerust. Wij staan je graag bij met advies en weten zeker dat jij uiteindelijk een printpapier vindt dat perfect aansluit bij wat je zoekt. Maar als je echt een goede keuze wil maken, neem dan even de tijd om te kijken naar de verschillende opties en vergeet ook niet om te overwegen wat je budget is, zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Hopelijk heeft deze lijst je geholpen met het vinden van het juiste product en is jouw keuze precies wat je ervan verwacht had.

Wat is voor jou de beste printpapier?

Wat is nou voor jóu de beste printpapier? Dit is een terechte vraag, maar tegelijkertijd ook een lastige vraag. Dit heeft een simpele reden: er is maar één iemand die antwoord op deze vraag kan geven. Dat ben jij. Het is daarom voor jezelf zaak om goed over de wensen na te denken.

Op welke manier wil je graag van je nieuwe printpapier gebruik maken? Wat verwacht je precies van je nieuwe printpapier? Welke eisen stel je aan je nieuwe printpapier? Dit zijn enkele vragen waar je op voorhand over na moet denken.

Heb je dat gedaan? Dan kun je snel(ler) bepalen wat voor jou de beste printpapier is. Daarvoor raden wij je dus wel aan om specifiek voor één van bovenstaande 10 varianten te kiezen.

printpapier uitkiezen: waar moet je nog meer opletten?

Bij het uitkiezen van een nieuwe printpapier heb je dus vooral met je wensen te maken. Tegelijkertijd is het ook zaak om goed naar de samenstelling te kijken. De samenstelling is onder meer bepalend voor de plus- en minpunten van de betreffende printpapier.

Tevens heb je met zowel de prijs als de kwaliteit te maken. Wij raden je in ieder geval het volgende aan:

  • Kies alleen voor een printpapier van een gerenommeerd merk. Alleen de betere merken zijn in staat om de betere printpapier aan te bieden. Dit betekent dat je je pijlen altijd op een gerenommeerd merk moet richten.
  • Durf te investeren. Besluit je om nu te investeren in de beste printpapier? Dan is dat iets waar je jarenlang nog profijt van hebt. Voldoende reden dus om in de beste printpapier te investeren.