1. nas

De top 10 beste nas'en van 2024

Met een glimlach op hun gezicht kijken vele consumenten naar de vele producten op de markt. Wat het maken van een keuze vaak zo lastig maakt is dat je nooit precies weet welk product perfect bij je past. Een eeuwige vraag is: welke nas is de beste voor mij? Wij geven je antwoord met deze top 10 nas! We hebben gekeken naar de verkoopcijfers, de productspecificaties en de klantbeoordelingen; allemaal om jou de beste nas aan te raden. Onze lijst heeft verschillende opties die variëren van budgetvriendelijk tot professioneel, dus er is voor iedereen wat wils. Dus, klaar om te ontdekken welke nas de beste is? Laten we beginnen!

Nieuwe nas kopen? Dit zijn de 10 beste nas'en 2024!

Wil je thuis, bijvoorbeeld in je thuiskantoor, van meer ergonomie verzekerd zijn? Dan lijkt de aanschaf van een nieuwe nas verstandig te zijn. Met een nieuwe nas creëer je simpelweg meer ergonomie. Dit merk je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan het werk dat je verricht. Indien je op een ergonomische manier werkt, werk je beter, sneller en efficiënter.

Maar, wat is nou de beste nas waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste nas. Kies je voor één van deze 10 varianten? Dan doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Laatst bijgewerkt: 28 jul. 2023

Wat zijn de 5 beste nas'en van dit moment?

Zie je de voordelen van een nieuwe nas in? Dat is maar al te goed voor stellen. Met dit product creëer je op een vrij eenvoudige manier de gewenste ergonomie. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel de beste nas aanschaffen. Wij raden je hiervoor de volgende 5 varianten aan. Dit vinden wij de 5 beste nas van dit moment.

1. Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor.

5/5

Met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor heb je de mogelijkheid om al je gegevens lokaal op te slaan en overal ter wereld toegang te krijgen. U hoeft niet langer afhankelijk te zijn van opslagnetwerken van derden. Dit apparaat biedt een beveiligde hub voor al je foto's, video's en bestanden met de mogelijkheid om zelf te beslissen wie toegang heeft tot uw gegevens. De Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS is voorzien van een krachtige 6-core ARM-processor en 512 GB SSD-opslag. Hiermee kun je al je bestanden gemakkelijk uploaden, delen en beheren. Met de gebruiksvriendelijke app van Amber heb je altijd en overal toegang tot je geüploade bestanden, waardoor je altijd de controle hebt over je gegevens.

2. Amber One AmberPRO 2TB(1TB*2), Personal Home Cloud Server, NAS Wifi Router AC2600 2GB RAM Docker ready.

5/5

AmberPRO biedt alles wat je nodig hebt om je eigen cloud thuis te creëren. Met de nieuwe Amber One AmberPRO 2TB krijg je twee 1TB harde schijven, om alle data op te slaan die je maar wilt. Bij deze opslag krijg je ook een router, een AC2600 met een draadloze snelheid tot 1733Mbps, en de router heeft ook een Ethernet-poort om je netwerk te verbinden. Hiermee heb je een uitstekende routersnelheid voor je thuisnetwerk. De Amber One AmberPRO heeft ook 2 GB RAM, wat betekent dat je naast het opslaan en delen van je bestanden ook je eigen applicaties kunt draaien. De server is Docker-gereed, wat betekent dat je kunt profiteren van de kracht van Docker-container technologie. Met de Amber One AmberPRO kun je ook gebruikmaken van TV casting, waarmee je je geliefde video's en foto's kunt streamen naar je TV. Ook heeft de server automatische camera back-up voor Android- en IOS-apparaten, zodat je altijd je foto's en video's kunt bekijken, waar je ook bent.

3. Synology DS120j NAS.

5/5

DS120j is uitgerust met een quad-core processor en 512 MB RAM voor een soepelere prestatie, ongeacht of uw bestanden worden gedeeld, beheerd of beveiligd. Het biedt ook een hoge data-overdrachtssnelheid van maximaal 112 MB/s voor sequentieel lezen en schrijven, zodat uw bestanden gemakkelijker en sneller kunnen worden overgezet. Met de verschillende apps die beschikbaar zijn, kunt u eenvoudig uw eigen persoonlijke cloud creëren, bestanden streamen, media-inhoud beheren en beveiligen met de ingebouwde antivirus-oplossing. U kunt ook uw bestanden synchroniseren met uw mobiele apparaat en uw bestanden en foto's veilig opslaan met de ingebouwde Synology Drive-software. Met de Synology DS120j kunt u uw eigen cloudcreëren waarmee u de vrijheid krijgt om bestanden te beheren, te delen en beveiligen met een hoge prestatie en data-overdrachtssnelheid. Bovendien krijgt u een 2 jaar garantie van de fabrikant, zodat u gerust kunt zijn dat uw bestanden veilig zijn.

4. Netwerkopslag Synology DS220.

5/5

De Synology DS220+ is een netwerkopslagoplossing met twee bays, die u een robuuste en veelzijdige oplossing biedt voor het opslaan en beheren van grote hoeveelheden data. Met een uitgebreide reeks functies en een intuïtieve gebruikersinterface is de Synology DS220+ een allround oplossing voor zakelijk gebruik. De Synology DS220+ is uitgerust met een krachtige quad-core processor, die u de kracht biedt om zelfs de meest veeleisende taken te verwerken. Dit maakt het een ideale oplossing voor veeleisende bedrijfsapplicaties, zoals database- en videoconferentiesoftware. Verder is de Synology DS220+ ook voorzien van een geavanceerd beveiligingssysteem om uw data te beschermen tegen ongewenste toegang. Deze netwerkopslagoplossing heeft ook een breed scala aan functies voor betrouwbare back-ups, waardoor uw data altijd veilig is. Met de Synology DS220+ kunt u het beste uit uw IT-infrastructuur halen. Het is eenvoudig te installeren en te beheren, en biedt een uitgebreide set aan functionaliteiten om uw IT-infrastructuur te versterken. Deze netwerkopslagoplossing maakt gebruik van de nieuwste technologieën, waaronder de veelzijdige Synology Hybrid RAID-technologie, waardoor u zelf de beste RAID-instelling voor uw situatie kunt kiezen. Met de Synology DS220+ heeft u alles wat u nodig hee.

5. Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB.

5/5

Met de Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB kun je al je bestanden op één plek opslaan en organiseren. Het opslagsysteem is voorzien van een 2 TB harde schijf waarmee je al je foto's, video's, muziek en documenten kunt opslaan en synchroniseren. Deze NAS is eenvoudig in gebruik en kan met één druk op de knop worden aangesloten op je thuisnetwerk. Het is ook mogelijk om deze NAS te gebruiken voor back-ups, waardoor je je bestanden op ieder moment kunt herstellen. De Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB is veilig te gebruiken en biedt je de mogelijkheid om je bestanden te delen met je vrienden en familie. Je kunt gemakkelijk toegang krijgen tot je bestanden via de gratis WD My Cloud Home-app voor iOS, Android of Windows-apparaten. Bovendien heeft deze NAS een ingebouwde media player, zodat je muziek en video's kunt afspelen op je thuisnetwerk.

De perfecte nas nog niet gevonden?

Heb je de bovenstaande 5 reviews doorgenomen? Ben je echter niet volledig overtuigd van die 5 nas? Dan is het een goed idee om ook onderstaande 5 reviews even door te nemen. In deze reviews bespreken wij nog eens 5 prima nas. Ook deze nas voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf zodoende waard.

6. Synology DS220J NAS Barebone Zonder harde schijven Geschikt voor 2.5" en 3.5.

5/5

De DS220j is voorzien van een nieuwe Realtek RTD1296 Quad-Core 1.4GHz processor met hardwareversnelling voor transcodering, waardoor u 4K-video's kunt streamen en bewerken met minimale vertraging. Met een geïntegreerde 512MB DDR4 geheugen kunt u gemakkelijk meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren. De DS220j is uitgerust met 2 sleuven voor 2,5 inches en 3,5 inches HDD's of SSD's, waardoor u tot 28TB aan opslagruimte kunt toevoegen. De NAS heeft ook een USB 3.0-poort die u kunt gebruiken om externe opslagapparaten aan te sluiten of bestanden te verzenden en te ontvangen. Met behulp van Link Aggregation kunt u tot 2 Gigabit-netwerkverbindingen combineren voor meer bandbreedte. De DS220j biedt u ook een uitgebreide set aan multimedia-apps, waaronder Video Station, Audio Station en Photo Station, waarmee u uw multimedia-inhoud kunt beheren, streamen en delen. U kunt ook verschillende soorten cloud-apps installeren om uw bestanden op externe cloudopslagdiensten te back-uppen en te synchroniseren. De DS220j is een uitstekende oplossing voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken NAS-systeem voor gegevensopslag, back-up, synchronisatie en multimedia-streaming. De DS220j is een krachtig netwerkschijfstation dat is ontworpen voor het opslaan, back-uppen en delen van gegevens en het streamen van multimedia-inhoud. Het is uitgerust met een Realtek RTD1296 Quad-Core 1.4GHz processor met hardwareversnelling, 512MB DDR4 geheugen en twee sleuven voor 2,5" en 3,5".

7. Synology DiskStation DS223, NAS, Desktop, Realtek, RTD1619B.

5/5

De Synology DiskStation DS223 is een uiterst krachtige NAS-oplossing voor bedrijven en thuisgebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, veilige en veelzijdige opslagoplossing. Hij is voorzien van een Realtek RTD1619B processor, 2GB DDR4 geheugen en een desktopbehuizing met actieve koeling en een ventilator. Met de Synology DiskStation DS223 kunt u verschillende soorten bestanden opslaan, zoals HDD's, SSD's en SATA III schijven. Hij ondersteunt verschillende netwerkprotocollen, waaronder SMB1 (CIFS), SMB2, SMB3, NFSv3, NFSv4, NFSv4.1, NFS Kerberized sessions, iSCSI, HTTP, HTTPs, FTP en meer. Daarnaast is de Synology DiskStation DS223 voorzien van een beveiligingssysteem met een versleuteld bestandsblokkenregister, wat een veiligere en betere dataopslag biedt.

8. Synology DiskStation DS923+ NAS-server 4 bays AMD Ryzen R160 4 GB DDR4.

5/5

De Synology DiskStation DS923+ NAS-server is een krachtige oplossing om al uw gegevens te consolideren. Met deze NAS-server heeft u de mogelijkheid om meer dan 50 TB opslagruimte te gebruiken over 4 bays. Met de krachtige AMD Ryzen R160 processor en 4 GB DDR4 RAM kunt u overdrachtstijden verkorten en uw werklasten versnellen. Daarnaast kan de ruimte worden uitgebreid met de DX517 voor meer dan 120 TB opslagruimte. U kunt uw prestaties ook verbeteren door het toevoegen van snellere netwerken en NVMe-schijven. Met de DS923+ hebt u alle flexibiliteit om al uw gegevens op een efficiënte manier te consolideren. De DS923+ is ontworpen om uw gegevens te beschermen met versleuteling, back-ups en redundante opslag. De Synology Hybrid RAID (SHR) technologie biedt meer flexibiliteit voor opslagbeheer, waardoor u kunt profiteren van een betere prestaties en een hogere betrouwbaarheid. Met toegang tot miljoenen apps kunt u uw cloud-opslag beheren en uw gegevens integreren met externe services. Deze NAS-server is een ideale oplossing voor zakelijke en thuisgebruikers om hun gegevens te consolideren en te beschermen.

9. Synology DS723+ RED 16TB (2x 8TB)

5/5

NO DESCRIPTION

10. Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS.

5/5

Met de Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS ben je voorzien van een eenvoudig te gebruiken opslagoplossing voor al jouw bestanden. De EX2 Ultra biedt uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging voor kleine en middelgrote bedrijven. Deze NAS is uitgerust met twee harde schijven met een opslagcapaciteit van 8 TB. Het is een uitstekende oplossing om je bestanden te back-uppen, te delen en syncroniseren. Met de EX2 Ultra kun je eenvoudig een privénetwerk creëren om bestanden te delen tussen meerdere computers, smartphones en tablets. Je kunt de 8 TB opslagcapaciteit gebruiken om enorme hoeveelheden data te ordenen. De EX2 Ultra biedt je de mogelijkheid om toe te treden tot een globale opslagoplossing, zonder dat je een duur abonnement hoeft af te sluiten. Je kunt je bestanden eenvoudig toevoegen, bekijken, bewerken en delen.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste nas

Wij hebben de 10 beste nas op basis van ons onderzoek aan kunnen wijzen. Bij dit onderzoek hebben wij het aanbod nadrukkelijk, intensief en kritisch bekeken. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de 10 beste nas aan hebben kunnen wijzen. Ook deze 10 varianten hebben we vervolgens beoordeeld op onder meer samenstelling, prijs en kwaliteit.

Ja, deze nas is 100% betrouwbaar. Deze review is bijvoorbeeld door specialisten opgesteld, terwijl het onderzoek ook door onze eigen specialisten opgesteld is. Wij weten hierdoor als geen ander waar we het precies over hebben.

Ja, deze nas test is 100% onafhankelijk uitgevoerd. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet met merken of fabrikanten samen te werken.

30 jun. 2023


In een ‘vorig’ leven ben ik actief geweest als adviseur. Vanuit mijn rol adviseerde ik bedrijven over het ergonomisch inrichten van kantoren. Dit heeft mij niet alleen veel inzichten opgeleverd, maar heeft uiteraard ook voor een hoog kennislevel gezorgd. Deze kennis en inzichten deel ik graag met je op deze website. Samen met een team van specialisten voorzie ik je op DeErgonomischegids.nl van informatie over de beste ergonomische producten.

Rob de Groot
Rob de Groot

Onze laatste woord over nas

Nu je een idee hebt over de beste nas-producten, denk ik dat je klaar bent om een weloverwogen beslissing te nemen. Ik hoop dat je iets vindt waarmee je aan de slag kan, dat perfect bij je wensen aansluit. Als je nog twijfelt over een van de producten, laat het ons dan gerust weten. We zijn hier om je te helpen de perfecte nas te vinden. Als er een product is dat je aanspreekt, wees er dan zeker van dat je de juiste krijgt. De door ons geselecteerde producten zijn door een team van deskundigen uitgekozen en kunnen je geen teleurstelling bezorgen. Wees er zeker van dat je product niet alleen voldoet aan je verwachtingen nu, maar ook op de lange termijn.

Wat is voor jou de beste nas?

Wat is nou voor jóu de beste nas? Dit is een terechte vraag, maar tegelijkertijd ook een lastige vraag. Dit heeft een simpele reden: er is maar één iemand die antwoord op deze vraag kan geven. Dat ben jij. Het is daarom voor jezelf zaak om goed over de wensen na te denken.

Op welke manier wil je graag van je nieuwe nas gebruik maken? Wat verwacht je precies van je nieuwe nas? Welke eisen stel je aan je nieuwe nas? Dit zijn enkele vragen waar je op voorhand over na moet denken.

Heb je dat gedaan? Dan kun je snel(ler) bepalen wat voor jou de beste nas is. Daarvoor raden wij je dus wel aan om specifiek voor één van bovenstaande 10 varianten te kiezen.

nas uitkiezen: waar moet je nog meer opletten?

Bij het uitkiezen van een nieuwe nas heb je dus vooral met je wensen te maken. Tegelijkertijd is het ook zaak om goed naar de samenstelling te kijken. De samenstelling is onder meer bepalend voor de plus- en minpunten van de betreffende nas.

Tevens heb je met zowel de prijs als de kwaliteit te maken. Wij raden je in ieder geval het volgende aan:

  • Kies alleen voor een nas van een gerenommeerd merk. Alleen de betere merken zijn in staat om de betere nas aan te bieden. Dit betekent dat je je pijlen altijd op een gerenommeerd merk moet richten.
  • Durf te investeren. Besluit je om nu te investeren in de beste nas? Dan is dat iets waar je jarenlang nog profijt van hebt. Voldoende reden dus om in de beste nas te investeren.