1. mesh wifi router

De top 10 beste mesh wifi routers van 2024

Aangetrokken door de gedachte om een ​​betere online ervaring te creëren, zijn veel mensen op zoek naar een mesh wifi router. Velen hebben gezocht naar de functies die nodig zijn voor een goede dekking van het netwerk in hun huis of kantoor. Daarom hebben we de top 10 mesh wifi routers opgesteld om te helpen bij het maken van een keuze. We hebben gekeken naar de verkoopcijfers en de klantbeoordelingen om de best presterende routers op te sporen en ze te vergelijken. In dit artikel beschrijven we hieronder de beste mesh wifi routers die het meest geschikt zijn voor uw thuis of kantoor.

Nieuwe mesh wifi router kopen? Dit zijn de 10 beste mesh wifi routers 2024!

Wil je thuis, bijvoorbeeld in je thuiskantoor, van meer ergonomie verzekerd zijn? Dan lijkt de aanschaf van een nieuwe mesh wifi router verstandig te zijn. Met een nieuwe mesh wifi router creëer je simpelweg meer ergonomie. Dit merk je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan het werk dat je verricht. Indien je op een ergonomische manier werkt, werk je beter, sneller en efficiënter.

Maar, wat is nou de beste mesh wifi router waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste mesh wifi router. Kies je voor één van deze 10 varianten? Dan doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Laatst bijgewerkt: 24 jul. 2023

Wat zijn de 5 beste mesh wifi routers van dit moment?

Zie je de voordelen van een nieuwe mesh wifi router in? Dat is maar al te goed voor stellen. Met dit product creëer je op een vrij eenvoudige manier de gewenste ergonomie. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel de beste mesh wifi router aanschaffen. Wij raden je hiervoor de volgende 5 varianten aan. Dit vinden wij de 5 beste mesh wifi router van dit moment.

1. Linksys Atlas 6 MX2003 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 3-Pack.

5/5

Met de Linksys Atlas 6 MX2003 Mesh WiFi Routers krijg je een veelzijdig WiFi-systeem dat is ontworpen om te voldoen aan elke behoefte. Deze WiFi-routers bieden de laatste technologie met WiFi 6 AX3000 Dual-Band. Deze innovatieve WiFi-technologie stelt je in staat om meerdere apparaten tegelijk te verbinden met een hoge snelheid en prestaties. De router wordt geleverd met een 3-pack, zodat je meer ruimte krijgt om jouw netwerk te bedekken. De Linksys Atlas 6 is ook uitgerust met de MU-MIMO-technologie voor meerdere gebruikers. Dit betekent dat de router meerdere verbindingen tegelijk kan verwerken, zodat meerdere apparaten kunnen genieten van een supersnelle internetverbinding. Bovendien biedt de Atlas 6 ook een geavanceerde beveiligingsfunctie, zodat je veilig en zonder zorgen kunt surfen op het internet. Met deze geavanceerde beveiligingsfunctie heb je volledige controle over het netwerk en de apparaten die je gebruikt.

2. Linksys Atlas 6 MX2002 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 2-Pack.

5/5

De Linksys Atlas 6 MX2002 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 2-Pack heeft de meest geavanceerde technologie voor een stabiele en betrouwbare verbinding. Deze router is voorzien van de nieuwste WiFi 6 AX3000-technologie, waardoor deze een snelheid van maar liefst 3 Gbps levert. Verder is de router uitgerust met een dual-band-mesh-technologie, waarmee je een breed bereik creëert met een consistente verbinding overal in huis. De Linksys Atlas 6 beschikt ook over een geavanceerde firewall en beveiligingssoftware die je systeem beschermt tegen malware, hackers en andere cyberdreigingen. Verder heeft de router ook handige functies zoals geavanceerde controle over je netwerk, gastnetwerken, geavanceerde geografische blokkering en meer. Bovendien heeft de router ook een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface, waarmee je gemakkelijk toegang krijgt tot alle geavanceerde opties en instellingen.

3. TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018.

5/5

Met het TP-Link Whole Home Mesh Wi-Fi-systeem AC1200 Dual-Band Wi-Fi Deco M4 (3-pack) kunt u altijd en overal verbonden blijven. De Deco Mesh-technologie geeft u een betere wifi-ervaring in elke richting en biedt u hogere wifi-snelheden en een sterk wifi-signaal over een gebied tot 4000 vierkante meter. Met Deco M4 verdwijnen de wifi-dode zones en krijgt u een sterk signaal in elke hoek van uw huis. Draadloze verbindingen en optionele Ethernet-backhaul werken samen om Deco-units met elkaar te verbinden, voor nog snellere netwerksnelheden en een naadloze dekking. Bovendien hebben de Deco-units een modern design dat goed past in elke omgeving. Met het TP-Link Whole Home Mesh Wi-Fi-systeem AC1200 Dual-Band Wi-Fi Deco M4 (3-pack) kunt u van een betrouwbare verbinding genieten waar u ook bent in uw huis.

4. TP-Link Deco E4 Mesh Wifi 3-Pack - 2019.

5/5

De Deco E4 kent veel verschillende mogelijkheden, waaronder het beheren van je netwerk via de TP-Link Deco app. Je kunt met deze app makkelijk je netwerknaam en wachtwoord aanpassen, gastnetwerken aanmaken en je devices controleren en beheren. Daarnaast heeft de Deco E4 ook een ingebouwde beveiliging, waardoor je netwerk altijd up-to-date en veilig blijft. De Deco E4 is daarnaast ook voorzien van een AC1200 Dual-Band wifi-verbinding, waardoor je alle apparaten in je woning kunt aansluiten en gebruiken. Ook heeft de Deco E4 een speciale 'Smart Steering' functie, waarmee het systeem automatisch de beste wifi-verbinding voor je devices vindt. Met deze functie krijg je altijd de beste prestaties en optimale dekking in je woning.

5. TP-Link Deco X50 Mesh WiFi Wifi 6 3000Mbps 3-pack 2022.

5/5

Met de TP-Link Deco X50 Mesh Wifi 6 wordt het mogelijk een betrouwbaar, snel en vooral stabiel netwerk te creëren voor je hele huis. Met Wi-Fi 6 (AX) technologie kan je voordeel halen uit een evenwichtig netwerk met een groot aantal verbonden toestellen. Deze router is erg handig als je van plan bent om veel smart-home devices te gebruiken zoals slimme verlichting, thermostaten, camera's, speakers, enzovoorts. Een ander voordeel van deze router is dat je deze makkelijk kunt configureren via de app die je kunt installeren op Android of iOS. Met multi-user MIMO kan je meerdere gebruikers tegelijkertijd van snel internet voorzien. De TP-Link Deco X50 Mesh Wifi 6 biedt je daarom een toekomstig netwerk dat sneller laadt en meer verbinding maakt. Kortom, je bent binnen no-time klaar om te gaan browsen.

De perfecte mesh wifi router nog niet gevonden?

Heb je de bovenstaande 5 reviews doorgenomen? Ben je echter niet volledig overtuigd van die 5 mesh wifi router? Dan is het een goed idee om ook onderstaande 5 reviews even door te nemen. In deze reviews bespreken wij nog eens 5 prima mesh wifi router. Ook deze mesh wifi router voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf zodoende waard.

6. TP-Link Deco M5 Mesh Wifi 2-Pack.

5/5

De TP-Link Deco M5 biedt een breed scala aan functies, zoals een sterk en veilig signaal, zelf leerende beveiliging, een kinderslot, een gastnetwerk en het beheren van al je apparaten. Dankzij de slimme en intelligente functies kun je vanaf iedere locatie in je woning genieten van een snel en stabiel wifi signaal. Ook is de Deco M5 eenvoudig te installeren. Download de app op je smartphone of tablet, volg de stappen en je bent klaar om te genieten van een sterk en veilig wifi signaal. Daarnaast kun je deze mesh wifi oplossing ook eenvoudig uitbreiden met extra TP-Link Deco M5 stations voor een nog betere dekking.

7. Google Nest WiFi Multiroom Wifi Punt Uitbreiding.

5/5

Met de Google Nest WiFi Multiroom Wifi Punt Uitbreiding voeg je eenvoudig tot 90m² extra wifi-dekking toe aan je woning. Het wifi punt is ontworpen om jouw bestaande Nest WiFi Router of ander Google WiFi systeem aan te vullen en zorgt voor intelligente, continue verbindingen die altijd sterk blijven. Het wifi punt is voorzien van een speaker met Google Assistent waardoor je 'm ook met je stem kunt bedienen. Je kunt je muziek afspelen, je wifi pauzeren of bijvoorbeeld vragen naar het weer. De Nest WiFi is compatibel met allerlei apparaten van verschillende merken en is ook eenvoudig te koppelen aan de Google Home-app. Bovendien worden er automatisch updates uitgevoerd waardoor je netwerk altijd betrouwbaar en veilig blijft. Naast een verhoogde wifi-dekking betekent het ook dat je altijd de nieuwste functies en technologieën tot je beschikking hebt. Kortom, met de Google Nest WiFi Multiroom Wifi Punt Uitbreiding heb je een betrouwbaar, extreem snel en veilig wifi-netwerk dat je overal in huis hebt.

8. TP-Link Deco X60 Mesh WiFi Wifi 6 AX5400 3-pack 2022.

5/5

Deze Deco X60 Mesh wifi 6 AX5400 3-pack 2022 biedt snelheden tot 54 Gbps, waardoor je kunt genieten van een supersnel en stabiel wifi-netwerk. Het is daarnaast ook mogelijk om dit systeem uit te breiden met meerdere Deco's om zo een nog groter bereik te creëren. Het systeem is eenvoudig te installeren en te beheren met de Deco-app. De app geeft je een overzicht van al je apparaten, een netwerkkaart en ook de mogelijkheid om meerdere netwerken te creëren. Met de Deco X60 geniet je dus van een krachtige en stabiele wifi-verbinding.

9. TP-Link Deco P9 Multiroom WiFi Mesh WiFi 3-Pack.

5/5

Het beste aan de TP-Link Deco P9 is dat je het netwerk direct kunt aanpassen en beheren vanaf je smartphone. Installeer de Deco app en je kunt direct een veilig netwerk aanmaken voor jezelf en je gezin. Je kunt je netwerk ook aanpassen door het aanmaken van gastnetwerken en het aanmaken van beheerderaccounts. Deze accounts kunnen vanaf elke locatie worden beheerd door een persoonlijke login code. Dankzij de anti-virus en de ingebouwde beveiligingsfuncties houd je je netwerk altijd veilig en beschermd. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de bandbreedte te beheren, zodat je altijd een stabiele en betrouwbare verbinding hebt. Zo kun je ook spelletjes en video's streamen zonder dat er last van buffering optreedt.

10. TP-Link Deco XE75 Pro Mesh WiFi Tri-band Wifi 6E 5400Mbps 3-pack 2022.

5/5

De TP-Link Deco XE75 Pro is de eerste Tri-band wifi-oplossing die gebruik maakt van de nieuwste Wifi 6E-technologie. Deze technologie geeft de units een supersnelle verbinding met een bandbreedte van 5400 Mbps. Met dit netwerk kan een huis of kantoor gemakkelijk meerdere apparaten aansluiten, waaronder laptops, tablets, smartphones, gameconsoles en meer. De Deco XE75 Pro is ook voorzien van het nieuwe AI-Mesh-systeem waarmee de wifi-opties kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Dankzij dit systeem kunt u uw wifi-netwerk zo configureren dat het voldoet aan uw specifieke vereisten. Dit maakt het ook mogelijk om meerdere Deco-units te koppelen om een extreem groot wifi-netwerk te creëren. De Deco XE75 Pro is daarnaast voorzien van een geïntegreerde netwerkscanner, die uw netwerk monitort en waarschuwt als er een mogelijke veiligheidsbedreiging opduikt.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste mesh wifi router

Wij hebben de 10 beste mesh wifi router op basis van ons onderzoek aan kunnen wijzen. Bij dit onderzoek hebben wij het aanbod nadrukkelijk, intensief en kritisch bekeken. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de 10 beste mesh wifi router aan hebben kunnen wijzen. Ook deze 10 varianten hebben we vervolgens beoordeeld op onder meer samenstelling, prijs en kwaliteit.

Ja, deze mesh wifi router is 100% betrouwbaar. Deze review is bijvoorbeeld door specialisten opgesteld, terwijl het onderzoek ook door onze eigen specialisten opgesteld is. Wij weten hierdoor als geen ander waar we het precies over hebben.

Ja, deze mesh wifi router test is 100% onafhankelijk uitgevoerd. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet met merken of fabrikanten samen te werken.

30 jun. 2023


In een ‘vorig’ leven ben ik actief geweest als adviseur. Vanuit mijn rol adviseerde ik bedrijven over het ergonomisch inrichten van kantoren. Dit heeft mij niet alleen veel inzichten opgeleverd, maar heeft uiteraard ook voor een hoog kennislevel gezorgd. Deze kennis en inzichten deel ik graag met je op deze website. Samen met een team van specialisten voorzie ik je op DeErgonomischegids.nl van informatie over de beste ergonomische producten.

Picture of Rob de Groot
Rob de Groot

Onze laatste woord over mesh wifi router

Met deze top 10 heb je een duidelijk overzicht nu je je aan het oriënteren bent op een mesh wifi router. Of je nu voor de beste prijs of de meest uitgebreide opties gaat, met de informatie hier ben je goed voorbereid. Er is voor ieder wat wils! Het is geweldig dat je een keuze kunt maken in mesh wifi routers die aansluiten bij wat je nodig hebt. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een goed overwogen beslissing te maken als je een mesh wifi router uitkiest. Heb je nog vragen of twijfel je tussen twee routers? Geen probleem! Laat het ons weten, dan helpen wij je graag om de juiste router te kiezen.

Wat is voor jou de beste mesh wifi router?

Wat is nou voor jóu de beste mesh wifi router? Dit is een terechte vraag, maar tegelijkertijd ook een lastige vraag. Dit heeft een simpele reden: er is maar één iemand die antwoord op deze vraag kan geven. Dat ben jij. Het is daarom voor jezelf zaak om goed over de wensen na te denken.

Op welke manier wil je graag van je nieuwe mesh wifi router gebruik maken? Wat verwacht je precies van je nieuwe mesh wifi router? Welke eisen stel je aan je nieuwe mesh wifi router? Dit zijn enkele vragen waar je op voorhand over na moet denken.

Heb je dat gedaan? Dan kun je snel(ler) bepalen wat voor jou de beste mesh wifi router is. Daarvoor raden wij je dus wel aan om specifiek voor één van bovenstaande 10 varianten te kiezen.

mesh wifi router uitkiezen: waar moet je nog meer opletten?

Bij het uitkiezen van een nieuwe mesh wifi router heb je dus vooral met je wensen te maken. Tegelijkertijd is het ook zaak om goed naar de samenstelling te kijken. De samenstelling is onder meer bepalend voor de plus- en minpunten van de betreffende mesh wifi router.

Tevens heb je met zowel de prijs als de kwaliteit te maken. Wij raden je in ieder geval het volgende aan:

  • Kies alleen voor een mesh wifi router van een gerenommeerd merk. Alleen de betere merken zijn in staat om de betere mesh wifi router aan te bieden. Dit betekent dat je je pijlen altijd op een gerenommeerd merk moet richten.
  • Durf te investeren. Besluit je om nu te investeren in de beste mesh wifi router? Dan is dat iets waar je jarenlang nog profijt van hebt. Voldoende reden dus om in de beste mesh wifi router te investeren.