1. grafische rekenmachine

De top 10 beste grafische rekenmachines van 2024

Iedereen die een grafische rekenmachine nodig heeft, zoekt graag de beste. Maar welke grafische rekenmachine biedt de beste prestaties? Van welke features en functies profiteer je en wat is de scherpste prijs? In dit artikel beschrijven we de top 10 grafische rekenmachines. We hebben gekeken naar verkoopcijfers en klantbeoordelingen om de lijst samen te stellen. Hier lees je dus meer over de beste grafische rekenmachines.

Nieuwe grafische rekenmachine kopen? Dit zijn de 10 beste grafische rekenmachines 2024!

Wil je thuis, bijvoorbeeld in je thuiskantoor, van meer ergonomie verzekerd zijn? Dan lijkt de aanschaf van een nieuwe grafische rekenmachine verstandig te zijn. Met een nieuwe grafische rekenmachine creëer je simpelweg meer ergonomie. Dit merk je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan het werk dat je verricht. Indien je op een ergonomische manier werkt, werk je beter, sneller en efficiënter.

Maar, wat is nou de beste grafische rekenmachine waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste grafische rekenmachine. Kies je voor één van deze 10 varianten? Dan doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Laatst bijgewerkt: 3 aug. 2023

Wat zijn de 5 beste grafische rekenmachines van dit moment?

Zie je de voordelen van een nieuwe grafische rekenmachine in? Dat is maar al te goed voor stellen. Met dit product creëer je op een vrij eenvoudige manier de gewenste ergonomie. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel de beste grafische rekenmachine aanschaffen. Wij raden je hiervoor de volgende 5 varianten aan. Dit vinden wij de 5 beste grafische rekenmachine van dit moment.

1. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine.

5/5

De Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition grafische rekenmachine is een must-have voor iedere student of leerling die een grafische rekenmachine nodig heeft. Deze rekenmachine heeft een aantal extra functies, waaronder de mogelijkheid om te programmeren in Python. Met deze functie kunnen leerlingen de kracht van Python gebruiken om hun problemen op te lossen. Naast deze extra functie, heeft deze rekenmachine ook een speciale Python app. Hiermee kan je Python-code rechtstreeks op de rekenmachine uitvoeren. Je kunt ook eenvoudig Python-programma's op de rekenmachine bewerken, opslaan en uitvoeren. Deze rekenmachine heeft ook de vertrouwde functies zoals grafische weergave, gemeenschappelijke wiskundige functies, een geavanceerde statistische modus en voorgeprogrammeerde formules. Bovendien is deze rekenmachine ook compatibel met Windows, Mac en Chrome OS, wat betekent dat je de rekenmachine overal kunt gebruiken.

2. Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD kleurenscherm Voorzien van Nederlandse examenstand.

5/5

Casio fx-CG50 Grafische Rekenmachine LCD-kleurenscherm voorzien van Nederlandse examenstand is een alles-in-één oplossing voor iedereen die met wiskunde te maken heeft. Met deze rekenmachine krijg je een LCD-kleurenscherm met 8 regels x 21 karakters, waarmee je grafieken en gegevens in 7 verschillende kleuren kunt weergeven. Verder heeft de rekenmachine een opsplitsbaar scherm met daarop grafieken en tabellen. De Casio fx-CG50 is speciaal ontworpen voor de examens en heeft daarom een examenmodus waarbij de toegang tot het gebruikersgeheugen beperkt is tijdens toetsen. Bovendien heeft de rekenmachine maar liefst 61 kB gebruikersgeheugen en 16 MB flash, en kun je updates downloaden via de app. Ook is er een schuifdeksel voorzien, zodat je de rekenmachine veilig kunt opbergen. De afmetingen van de rekenmachine zijn 18,6 x 89,0 x 188,5 mm en heeft een gewicht van 272 g, batterijen inbegrepen. Verder heeft de rekenmachine een aansluiting rekentoestel/rekentoestel of rekentoestel/PC met de bijgeleverde kabel, en is het mogelijk om externe gegevensverwerkingsapparaten aan te sluiten. Ook is er een directe overdracht van .txt, .csv en .py bestanden. De Casio fx-CG50 heeft nog veel meer functies, zoals natuurlijk display, elementaire wiskunde, hyperbolische functies en inverse, omrekening graden-radiaal-gon, omrekening sexagesimaal <> decimaal en omrekening polair <> rechthoekig. Kortom, een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met wiskunde te maken heeft.

3. Casio wetenschappelijke rekenmachine FX-991DEX, Duitstalige versie.

5/5

De Casio wetenschappelijke rekenmachine FX-991DEX is de perfecte keuze voor studenten die op zoek zijn naar een krachtige tool voor hun studies. Het gebruikt het innovatieve Natural Textbook Display-scherm met een resolutie van 63 x 192 pixels en 16:10 + 2 cijfers, wat resulteert in een helder en natuurlijk beeld. De FX-991DEX heeft ook een veelzijdige processor, een geheugen dat twee keer zo groot is als dat van de ES Plus-serie en 552 functies. De Casio wetenschappelijke rekenmachine FX-991DEX wordt geleverd met een hardcase die erop kan worden geschoven om de rekenmachine te beschermen. Bovendien weegt hij slechts 90 g en heeft hij een formaat van 77 x 165,5 x 11,1 mm, wat betekent dat hij gemakkelijk mee te nemen is naar school of universiteit. De rekenmachine is ook voorzien van een zonnepaneel en een batterij (1x LR44) die de stroom voorzien.

4. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine + Verlengde garantie.

5/5

De Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine biedt een scala aan functies waarmee je gemakkelijk kunt rekenen. Het heeft vergelijkbare eigenschappen als de TI-84 Plus CE-T, maar met de extra Python App die je kunt gebruiken om programma's te schrijven en rekenen in Python. Het hoge resolutie, backlight kleurenscherm zorgt voor een verbluffend scherp beeld en de oplaadbare batterij zorgt ervoor dat je je rekenmachine altijd bij de hand hebt. Daarnaast bevat de Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine ook de Nederlandse examenstand, welke verplicht is bij de examens wiskunde. Bovendien heb je met deze rekenmachine ook recht op een verlengde garantie, waardoor je zeker bent dat je rekenmachine altijd goed werkt. Kortom de Texas Instruments TI-84 Plus CE-T Python Edition Grafische rekenmachine is de perfecte keuze voor elke student of leraar die graag wil rekenen en programmeren met Python.

5. HP Prime Graphing Calculator G2.

5/5

De HP Prime Graphing Calculator G2 is een revolutionaire grafische rekenmachine die meer dan alleen de meest uitgebreide rekenkundige functies biedt. Het is een slimme rekenmachine die de gebruiker in staat stelt om verschillende problemen op te lossen met verschillende soorten grafieken. Het 3,5-inch kleurenscherm biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee de gebruiker verschillende functies en opties kan beheren. De HP Prime Graphing Calculator G2 wordt geleverd met talloze handige tools zoals complexe stellingen, algebraïsche functies, calculus-functies, gedeelde variabelen, statistische functies en meer. Het bevat ook een aantal geavanceerde grafische functies, waaronder twee-dimensionale grafieken, vector-grafieken, 3D-grafieken en meer. Het is zeer krachtig en heeft een intuïtieve en intuïtieve besturing die gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is. Bovendien heeft de HP Prime een geïntegreerde wifi-verbinding, waarmee gebruikers hun rekenmachine kunnen aansluiten op het internet om informatie te verzenden en te ontvangen.

De perfecte grafische rekenmachine nog niet gevonden?

Heb je de bovenstaande 5 reviews doorgenomen? Ben je echter niet volledig overtuigd van die 5 grafische rekenmachine? Dan is het een goed idee om ook onderstaande 5 reviews even door te nemen. In deze reviews bespreken wij nog eens 5 prima grafische rekenmachine. Ook deze grafische rekenmachine voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf zodoende waard.

6. Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ CX II-T.

5/5

Met de TI-Nspire™ CX II-T handhelds van Texas Instruments kunnen leerlingen betere resultaten behalen bij bètavakken. Deze krachtige rekenmachines beschikken over een verbeterd ontwerp met geavanceerde grafische functies, waardoor het berekeningen uitvoeren een stuk eenvoudiger is. Daarnaast hebben deze handhelds een krachtige processor en extra dynamische wiskundetoepassingen. Met de bijbehorende software krijgen leerlingen toegang tot een complete omgeving voor onderzoekend leren, waarmee ze hun kennis kunnen vergroten. Alle verzamelde gegevens kunnen eenvoudig worden overgezet naar de computer of iPad®. De TI-Nspire™ CX II-T handhelds zijn daarmee een perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, intuïtieve en gebruiksvriendelijke rekenmachine.

7. Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T CAS Grafische Rekenmachine.

5/5

De Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T CAS Grafische Rekenmachine is de ultieme keuze als het gaat om het berekenen en verkennen van complexe wiskundige problemen. Met deze sterk geavanceerde rekenmachine kunnen gebruikers hun kennis en begrip van wiskundige concepten verdiepen door het maken van beelden, tabellen, grafieken en meer. Deze rekenmachine is een uitstekende keuze voor zowel studenten als professionals die zich willen verdiepen in wiskundige problemen. De TI-Nspire™ CX II-T CAS Grafische Rekenmachine biedt een uitgebreide reeks functies die ontwikkeld zijn om gebruikers te helpen bij het voorbereiden van hun lessen en het oplossen van complexe problemen. Met deze rekenmachine kunnen gebruikers hun eigen wiskundige modellen maken, data analyseren en vergelijken, grafieken tekenen, en nog veel meer. Daarnaast biedt deze rekenmachine een interactief scherm waarmee gebruikers hun modellen kunnen bekijken en aanpassen. Gebruikers kunnen ook hun werk opslaan en delen met anderen, waardoor het gemakkelijker wordt om samenwerkingsprojecten te doen.

8. TI 84 Plus CE-T Python Edition + Beschermhoes + verlengde garantie + Laadkabel.

5/5

De TI 84 Plus CE-T Python Edition is een super handige rekenmachine die veel verschillende functies bevat. Het heeft een hoge resolutie scherm met een backlight en kleurenscherm. Het bevat ook een oplaadbare batterij, waardoor je de rekenmachine altijd kunt gebruiken als je onderweg bent. Het heeft een vergelijkbare functies als de TI-84 Plus CE-T, waaronder de Python App. Met deze app kun je eenvoudig programma's schrijven en uitvoeren op de rekenmachine. Daarnaast is de TI 84 Plus CE-T Python Edition voorzien van een Nederlandse examenstand, wat verplicht is als je wiskunde examens gaat doen. Het komt met een beschermhoes, zodat je de rekenmachine goed kunt beschermen tegen krassen en andere schade. Ook krijg je een verlengde garantie en een laadkabel meegeleverd. Dit betekent dat je jouw rekenmachine zorgeloos kunt gebruiken voor je examens en andere taken.

9. Texas Instruments TI 84-Plus CE-T Grafische rekenmachine.

5/5

De Texas Instruments TI 84-Plus CE-T Grafische rekenmachine is een slanke, lichte rekenmachine met alle functionaliteit van de TI-84 Plus. Het heeft een hoge resolutie kleurenscherm met helder backlight, waardoor je afbeeldingen kunt toevoegen aan grafieken. Deze rekenmachine heeft een oplaadbare batterij, waardoor je geen batterijen meer hoeft te vervangen. Dit model is goedgekeurd voor het centraal eindexamen HAVO & VWO en International Baccalaureate® (IB). Deze Texas Instruments TI 84-Plus CE-T Grafische rekenmachine is een uitstekend alternatief voor de TI-84 Plus. Met de examenstand van de rekenmachine kun je het examen gemakkelijk uitvoeren. De examenstand is verplicht voor het centraal eindexamen Nederland 2016. Deze rekenmachine is ideaal voor gebruik bij het examen, maar ook voor het gebruik in de dagelijkse werkzaamheden en bij studie.

10. HP Prime Grafische Rekenmachine.

5/5

Met de HP Prime Graphing Calculator krijgt u een krachtig en intuïtief gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor uw dagelijkse wiskunde- en technologie-behoeften. Deze veelzijdige calculator is geoptimaliseerd voor leerlingen, studenten, docenten en professionals. Met een 5,7 inch multi-touch kleurenscherm, een volledig QWERTY-toetsenbord, een veelzijdige grafische editor, een uitgebreide software- en hardwareomgeving en veel meer, is de HP Prime Graphing Calculator een effectief en vooruitstrevend hulpmiddel voor elke moderne gebruiker. De HP Prime Graphing Calculator biedt een krachtige set wiskundige functies, waaronder algebraische vergelijkingen, vectoren, matrices, complexe getallen, statistieken en meer. U kunt formules invoeren, variabelen definiëren en grafieken tekenen met behulp van de ingebouwde grafische editor. Ook kunt u met de HP Prime Graphing Calculator apps installeren en uw eigen apps maken, waardoor uw mogelijkheden nog verder worden vergroot. Bovendien biedt HP Prime Graphing Calculator samen met de gratis HP Connectivity Kit software een uitgebreide verbindingsmogelijkheid met computers. Zo kunt u al uw gegevens tussen uw calculator en computer eenvoudig synchroniseren en overdragen.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste grafische rekenmachine

Wij hebben de 10 beste grafische rekenmachine op basis van ons onderzoek aan kunnen wijzen. Bij dit onderzoek hebben wij het aanbod nadrukkelijk, intensief en kritisch bekeken. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de 10 beste grafische rekenmachine aan hebben kunnen wijzen. Ook deze 10 varianten hebben we vervolgens beoordeeld op onder meer samenstelling, prijs en kwaliteit.

Ja, deze grafische rekenmachine is 100% betrouwbaar. Deze review is bijvoorbeeld door specialisten opgesteld, terwijl het onderzoek ook door onze eigen specialisten opgesteld is. Wij weten hierdoor als geen ander waar we het precies over hebben.

Ja, deze grafische rekenmachine test is 100% onafhankelijk uitgevoerd. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet met merken of fabrikanten samen te werken.

30 jun. 2023


In een ‘vorig’ leven ben ik actief geweest als adviseur. Vanuit mijn rol adviseerde ik bedrijven over het ergonomisch inrichten van kantoren. Dit heeft mij niet alleen veel inzichten opgeleverd, maar heeft uiteraard ook voor een hoog kennislevel gezorgd. Deze kennis en inzichten deel ik graag met je op deze website. Samen met een team van specialisten voorzie ik je op DeErgonomischegids.nl van informatie over de beste ergonomische producten.

Picture of Rob de Groot
Rob de Groot

Onze laatste woord over grafische rekenmachine

Nu we dit allemaal gelezen hebben, zullen jullie zeker en vast weten welke grafische rekenmachine het best bij jouw behoeften past. Weet je nog niet helemaal zeker? Geen paniek, sommige mensen hebben even tijd nodig om het te beslissen. Vergeet dan ook niet dat je hier vragen kan stellen. Ze staan je altijd bij om jouw keuze te kunnen maken. Het volgende waar je op moet letten is het verschil tussen de prijzen. Zorg er daarom voor dat je langs beide kanten kijkt. Zoek goed uit welke grafische rekenmachine het best bij jouw budget past. Let ook op de extra's die je krijgt bij de aankoop. Deze kunnen je helpen om je keuze gemakkelijker te maken. Het is aan jou om de juiste keuze te maken. Sta ons toe om je een handje te helpen bij het maken van de beste keuze. De grafische rekenmachine die je kiest zal gegarandeerd enkel voordelige resultaten geven. Vergeet dan ook niet te kijken naar je budget, je krijgt immers waar je voor betaald.

Wat is voor jou de beste grafische rekenmachine?

Wat is nou voor jóu de beste grafische rekenmachine? Dit is een terechte vraag, maar tegelijkertijd ook een lastige vraag. Dit heeft een simpele reden: er is maar één iemand die antwoord op deze vraag kan geven. Dat ben jij. Het is daarom voor jezelf zaak om goed over de wensen na te denken.

Op welke manier wil je graag van je nieuwe grafische rekenmachine gebruik maken? Wat verwacht je precies van je nieuwe grafische rekenmachine? Welke eisen stel je aan je nieuwe grafische rekenmachine? Dit zijn enkele vragen waar je op voorhand over na moet denken.

Heb je dat gedaan? Dan kun je snel(ler) bepalen wat voor jou de beste grafische rekenmachine is. Daarvoor raden wij je dus wel aan om specifiek voor één van bovenstaande 10 varianten te kiezen.

grafische rekenmachine uitkiezen: waar moet je nog meer opletten?

Bij het uitkiezen van een nieuwe grafische rekenmachine heb je dus vooral met je wensen te maken. Tegelijkertijd is het ook zaak om goed naar de samenstelling te kijken. De samenstelling is onder meer bepalend voor de plus- en minpunten van de betreffende grafische rekenmachine.

Tevens heb je met zowel de prijs als de kwaliteit te maken. Wij raden je in ieder geval het volgende aan:

  • Kies alleen voor een grafische rekenmachine van een gerenommeerd merk. Alleen de betere merken zijn in staat om de betere grafische rekenmachine aan te bieden. Dit betekent dat je je pijlen altijd op een gerenommeerd merk moet richten.
  • Durf te investeren. Besluit je om nu te investeren in de beste grafische rekenmachine? Dan is dat iets waar je jarenlang nog profijt van hebt. Voldoende reden dus om in de beste grafische rekenmachine te investeren.