1. externe harde schijf

De top 10 beste externe harde schijven van 2024

Gefrustreerd dat uw bestanden te vol zitten op uw laptop? U heeft een externe harde schijf nodig, maar welke te kiezen? Of u nu graag meer opslagruimte wilt of een veiligheidsmiddel voor uw bestanden, in dit artikel bespreken we de top 10 externe harde schijf. We hebben gekeken naar de verkoopcijfers en klantbeoordelingen om een gedetailleerd beeld te krijgen van elke eenheid die beschikbaar is. Dus als je op zoek bent naar een externe harde schijf, kun je de beste voor jouw behoeften en budget kiezen.

Nieuwe externe harde schijf kopen? Dit zijn de 10 beste externe harde schijven 2024!

Wil je thuis, bijvoorbeeld in je thuiskantoor, van meer ergonomie verzekerd zijn? Dan lijkt de aanschaf van een nieuwe externe harde schijf verstandig te zijn. Met een nieuwe externe harde schijf creëer je simpelweg meer ergonomie. Dit merk je niet alleen aan je lichaam, maar ook aan het werk dat je verricht. Indien je op een ergonomische manier werkt, werk je beter, sneller en efficiënter.

Maar, wat is nou de beste externe harde schijf waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. In dit artikel laten wij je kennismaken met de 10 beste externe harde schijf. Kies je voor één van deze 10 varianten? Dan doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Laatst bijgewerkt: 3 aug. 2023

Wat zijn de 5 beste externe harde schijven van dit moment?

Zie je de voordelen van een nieuwe externe harde schijf in? Dat is maar al te goed voor stellen. Met dit product creëer je op een vrij eenvoudige manier de gewenste ergonomie. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel de beste externe harde schijf aanschaffen. Wij raden je hiervoor de volgende 5 varianten aan. Dit vinden wij de 5 beste externe harde schijf van dit moment.

1. Oyen Digital Avastor HDX PRO C 4TB Dual USB-C External Hard Drive with LockBox (HDXP-C-4T-LB).

5/5

De Avastor HDX PRO C biedt een krachtige combinatie van verschillende functies, waaronder een dubbele USB-C-poort voor eenvoudig aansluiten op uw computersysteem. Met deze twee poorten kunt u de harde schijf aansluiten op twee verschillende apparaten tegelijkertijd, waardoor u gemakkelijk bestanden kunt verplaatsen tussen uw computersysteem en externe opslagapparaten. Bovendien heeft de HDX PRO C een LockBox-beveiligingssysteem, waarmee u de harde schijf kunt vergrendelen wanneer hij niet in gebruik is. De HDX PRO C is voorzien van een robuuste, schokbestendige behuizing, waardoor hij uitstekend bestand is tegen stoten en schokken die kunnen worden veroorzaakt door het verplaatsen van de harde schijf. Bovendien is de behuizing voorzien van een ventilator voor actieve koeling, waardoor de harde schijf direct wordt gekoeld zodra hij wordt ingeschakeld. De ventilator is zo stil dat u hem nauwelijks zult horen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over lawaai in drukke omgevingen.

2. Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB.

5/5

De Seagate® Expansion Externe Harde Schijf biedt een snelle en betrouwbare opslagoplossing voor uw computer. Het is een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke externe harde schijven op de markt. Met een capaciteit van 1 TB heeft u genoeg ruimte om al uw media-bestanden, foto's en documenten op te slaan. De externe harde schijf is uitgerust met de nieuwste USB 3.0-technologie, waardoor het een snellere verbinding met uw computer heeft. Het is ook voorzien van een krachtig, energiezuinig voeding, waardoor u minder energie verbruikt en uw schijf langer meegaat. Daarnaast is het voorzien van een speciale kabel, die een beter contact met uw computer mogelijk maakt. Bovendien is de schijf volledig plug-and-play, waardoor u direct kunt beginnen met het opslaan van uw bestanden.

3. Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB.

5/5

Met de Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf heb je een betrouwbare opslagoplossing die je naar waar je maar wilt meeneemt. Het product is voorzien van een USB 3.0-aansluiting, waardoor je je bestanden makkelijk en snel kunt overzetten. Het kleine formaat en de lichte gewicht maakt het gemakkelijk om de hard drive mee te nemen zonder dat je het gevoel hebt dat je een last bij je hebt. Met de WD Elements Portable Externe Harde Schijf heb je een ruime opslagcapaciteit van 1TB. Je kunt dus al je bestanden, foto's, video's en back-ups gemakkelijk opslaan. De hard drive is ook voorzien van een slimme energiebesparende functie, wat betekent dat je de batterij van je laptop langer kunt gebruiken. Je kunt de hard drive ook gebruiken met je Windows® of Mac®-computer.

4. Western Digital My Passport Externe Harde Schijf 2 TB.

5/5

De My Passport harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 2 TB, waarmee je al je bestanden gemakkelijk kunt opslaan. Deze harde schijf is voorzien van een USB-C-aansluiting, waardoor je het apparaat gemakkelijk met bijna elk apparaat kunt verbinden. Ook is de harde schijf compatibel met Windows en Mac. De harde schijf is voorzien van een speciale krasbestendige oppervlakte, waardoor het apparaat een lange levensduur heeft en ook geschikt is voor veeleisende omstandigheden. De My Passport harde schijf is dus een uiterst compacte harde schijf die gemakkelijk meegenomen kan worden. Door zijn krachtige prestaties en krachtige beveiligingssoftware is de harde schijf de perfecte keuze voor wie veel onderweg is en waarde hecht aan zijn privé bestanden.

5. Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf.

5/5

Met de Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf, kun je gemakkelijk bestanden overzetten naar andere apparaten. De harde schijf beschikt over USB 3.0 technologie, waardoor de bestanden snel overgezet worden. De harde schijf is ook compatibel met USB 2.0, waardoor je het ook op computer met een oudere aansluiting kunt gebruiken. De harde schijf heeft een enorme opslagcapaciteit van 1TB, waardoor je veel bestanden kan opslaan. Ook is de harde schijf beschermd met een speciale beschermlaag die de schijf tegen stoten en stromen beschermt. Dit maakt de harde schijf extra duurzaam. De Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf is een betrouwbare en snelle oplossing voor je bestandopslag.

De perfecte externe harde schijf nog niet gevonden?

Heb je de bovenstaande 5 reviews doorgenomen? Ben je echter niet volledig overtuigd van die 5 externe harde schijf? Dan is het een goed idee om ook onderstaande 5 reviews even door te nemen. In deze reviews bespreken wij nog eens 5 prima externe harde schijf. Ook deze externe harde schijf voldoen aan de eisen en zijn de aanschaf zodoende waard.

6. Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB.

5/5

De Toshiba Canvio Basics Externe Harde Schijf 2TB is een krachtige en betrouwbare opslagoplossing voor het bewaren en overbrengen van al uw bestanden en media. Met een opslagcapaciteit van 2TB heeft u genoeg ruimte om al uw bestanden op te slaan. De harde schijf is voorzien van USB 3.0 (3.1 Gen 1) voor supersnelle overdrachtssnelheden, waarmee u bestanden binnen seconden kunt overzetten. De harde schijf is ook voorzien van stroomvoorziening via USB, waardoor u geen extra voeding nodig heeft. Het product is verkrijgbaar in een zwarte kleur die perfect bij uw andere apparatuur past. De Toshiba Canvio Basics Externe Harde Schijf 2TB is een betrouwbare en schaalbare opslagoplossing die uw bestanden en media op een veilige manier opslaat. Het is compatibel met Windows-systemen, waardoor het eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Het biedt ook een gratis abonnement voor de Toshiba Storage Backup Software, waarmee u automatisch een back-up kunt maken van al uw bestanden. Dankzij de slanke en compacte ontwerp is de harde schijf eenvoudig mee te nemen en te verbinden met elke computer met een USB-poort.

7. Seagate Game Drive Externe Harde Schijf- Geschikt voor PS4 2TB.

5/5

De Seagate Game-Drive voor PlayStation 4 is een harde schijf die speciaal ontworpen is voor PlayStation. Met 2TB opslagcapaciteit heb je meer dan voldoende ruimte om al je favoriete games op te slaan. De harde schijf is eenvoudig aan te sluiten op je PlayStation, waardoor je binnen een mum van tijd al je games kunt downloaden. Daarnaast is de externe harde schijf ook voorzien van een USB 3.0-aansluiting, waarmee je de schijf kunt aansluiten op andere apparaten. Je kunt gemakkelijk bestanden overzetten tussen de harde schijf en je computer, laptop of tablet. Ook is de schijf voorzien van een beveiligingssoftware, waarmee je je opslag kunt controleren en beveiligen. Met deze harde schijf ben je dus verzekerd van een veilige en betrouwbare opslagoplossing voor al je games.

8. Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB.

5/5

De Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB is een uitstekende keuze voor gamers. De schijf biedt namelijk 2TB opslagcapaciteit. Hiermee kun je een eigen gamebibliotheek creëren en games overal mee naartoe nemen. Het slanke en stijlvolle design sluit perfect aan bij de Xbox Series X, Xbox Series S en alle generaties van de Xbox One. Dankzij de ingebouwde Xbox-groene ledverlichting krijg je een meeslepende ervaring terwijl je je favoriete games speelt. De Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB is ook makkelijk te installeren. Als je de schijf aansluit op je Xbox, wordt deze automatisch herkend en kun je meteen beginnen met het downloaden van je games. Je kunt ook je game-instellingen opslaan, zodat je deze overal kunt gebruiken waar je ook gaat. Met de schijf heb je genoeg ruimte voor al je favoriete games, films, muziek en meer. Geniet van een betere gaming-ervaring met de Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB.

9. Mini externe harde schijf 2 TB Mobiele externe opslag Mobile extern storage drive Geschikt voor Windows Android op de.

5/5

Deze mini externe harde schijf is de perfecte oplossing voor het opslaan van grote bestanden. De 2 Terrabyte opslagcapaciteit biedt voldoende ruimte voor al uw bestanden, waardoor u geen ruimte hoeft te verliezen. De harde schijf is uitgerust met een USB 3.0 aansluiting, waardoor de overdracht van bestanden veel sneller gaat dan met USB 2.0. De externe harde schijf is ook geschikt voor Windows en Android op de. U kunt gemakkelijk bestanden overzetten van een apparaat naar een ander, waardoor u geen tijd hoeft te verliezen bij het verplaatsen van bestanden. Het formaat is compact en gemakkelijk te dragen, waardoor u de harde schijf gemakkelijk met u mee kunt nemen. De harde schijf is voorzien van een rubberen coating, waardoor hij stootvast is en bestand tegen stoten en krassen.

10. Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB.

5/5

Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB biedt een betrouwbare en eenvoudige opslagoplossing voor al uw persoonlijke documenten en bestanden. De harde schijf kan verbonden worden met uw Windows-pc via de USB 3.0-poort en is daarom binnen enkele seconden klaar voor gebruik. Met een capaciteit van 6 TB, is de harde schijf geschikt voor het opslaan van veel foto's, muziek, video's en bestanden. De harde schijf is klein en compact en past daarom perfect in een kleine werkomgeving. Het is daarnaast zeer energiezuinig, waardoor het minder stroom verbruikt dan veel andere harde schijven. Bovendien is de harde schijf voorzien van een RAID-systeem dat uw bestanden beschermt tegen beschadiging of verlies. Dankzij het slimme ontwerp, is de WD Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB de perfecte oplossing voor eenvoudige, betrouwbare en veilige opslag van al uw belangrijke bestanden.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste externe harde schijf

Wij hebben de 10 beste externe harde schijf op basis van ons onderzoek aan kunnen wijzen. Bij dit onderzoek hebben wij het aanbod nadrukkelijk, intensief en kritisch bekeken. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij de 10 beste externe harde schijf aan hebben kunnen wijzen. Ook deze 10 varianten hebben we vervolgens beoordeeld op onder meer samenstelling, prijs en kwaliteit.

Ja, deze externe harde schijf is 100% betrouwbaar. Deze review is bijvoorbeeld door specialisten opgesteld, terwijl het onderzoek ook door onze eigen specialisten opgesteld is. Wij weten hierdoor als geen ander waar we het precies over hebben.

Ja, deze externe harde schijf test is 100% onafhankelijk uitgevoerd. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet met merken of fabrikanten samen te werken.

30 jun. 2023


In een ‘vorig’ leven ben ik actief geweest als adviseur. Vanuit mijn rol adviseerde ik bedrijven over het ergonomisch inrichten van kantoren. Dit heeft mij niet alleen veel inzichten opgeleverd, maar heeft uiteraard ook voor een hoog kennislevel gezorgd. Deze kennis en inzichten deel ik graag met je op deze website. Samen met een team van specialisten voorzie ik je op DeErgonomischegids.nl van informatie over de beste ergonomische producten.

Rob de Groot
Rob de Groot

Onze laatste woord over externe harde schijf

Met deze informatie is het nu eenvoudig om de juiste keuze aan te treffen bij het uitzoeken van een externe harde schijf. Je weet nu welke opties beschikbaar zijn, wat je nodig hebt en hoe veel je bereid bent om uit te geven. Nu weet je dus welke externe harde schijf het beste bij je past. Denk ook eens goed na voordat je een aankoop doet. Dit zal ervoor zorgen dat je geen spijt krijgt van je aankoop. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Hopelijk heb je hier geholpen de juiste externe harde schijf te vinden. Nu je wat meer over de top 10 externe harde schijven weet, kan je beter bepalen welke het beste bij je past. Bedenk wel goed wat je nodig hebt, want zo kun je ervoor zorgen dat je zo'n apparaat aanschaft waar je lang plezier van hebt. Je kunt ook gerust om advies vragen als je nog niet helemaal zeker bent. Zo weet je zeker dat je een externe harde schijf aanschaft die bij jouw behoeften past. Als je je aan deze tips houdt, dan ben je verzekerd van een optimaal resultaat.

Wat is voor jou de beste externe harde schijf?

Wat is nou voor jóu de beste externe harde schijf? Dit is een terechte vraag, maar tegelijkertijd ook een lastige vraag. Dit heeft een simpele reden: er is maar één iemand die antwoord op deze vraag kan geven. Dat ben jij. Het is daarom voor jezelf zaak om goed over de wensen na te denken.

Op welke manier wil je graag van je nieuwe externe harde schijf gebruik maken? Wat verwacht je precies van je nieuwe externe harde schijf? Welke eisen stel je aan je nieuwe externe harde schijf? Dit zijn enkele vragen waar je op voorhand over na moet denken.

Heb je dat gedaan? Dan kun je snel(ler) bepalen wat voor jou de beste externe harde schijf is. Daarvoor raden wij je dus wel aan om specifiek voor één van bovenstaande 10 varianten te kiezen.

externe harde schijf uitkiezen: waar moet je nog meer opletten?

Bij het uitkiezen van een nieuwe externe harde schijf heb je dus vooral met je wensen te maken. Tegelijkertijd is het ook zaak om goed naar de samenstelling te kijken. De samenstelling is onder meer bepalend voor de plus- en minpunten van de betreffende externe harde schijf.

Tevens heb je met zowel de prijs als de kwaliteit te maken. Wij raden je in ieder geval het volgende aan:

  • Kies alleen voor een externe harde schijf van een gerenommeerd merk. Alleen de betere merken zijn in staat om de betere externe harde schijf aan te bieden. Dit betekent dat je je pijlen altijd op een gerenommeerd merk moet richten.
  • Durf te investeren. Besluit je om nu te investeren in de beste externe harde schijf? Dan is dat iets waar je jarenlang nog profijt van hebt. Voldoende reden dus om in de beste externe harde schijf te investeren.